Pieter Dewaele en Jonah Muylle kruipen op Barrier Vertier in de huid van knotsgekke circusdirecteurs.
Volledig scherm
Pieter Dewaele en Jonah Muylle kruipen op Barrier Vertier in de huid van knotsgekke circusdirecteurs. © Maxime Petit

Van leeuwentemmers tot vuurspuwers: Barrier Vertier bouwt zijn eigen circus

RoeselareNog op zoek naar een spetterende manier om de zomervakantie af te sluiten? Dan moet je op woensdag 24 augustus naar Barrier Vertier op het domein van Grill de Barriere. Zaakvoerder Pieter Dewaele bundelt de krachten met Jonah Muylle van de Ardooise cultuurkapel De Schaduw voor een plezante namiddag in circusthema.

 1. Infoavond neemt bomen in de tuin onder de loep
  Tielt

  Infoavond neemt bomen in de tuin onder de loep

  Stad Tielt en Stadlandschap West-Vlaamse hart organiseren op dinsdag 4 oktober een gratis infoavond rond klimaatbomen. Een expert schetst er de vele voordelen van bomen in je tuin: schaduw en verkoeling, waterregeling, biodiversiteit, kleurenpracht, vruchten… Maar een boom poot je niet zomaar neer in om het even welke tuin. Afhankelijk van de schaalgrootte, bodem en andere factoren, kies je best een passende soort. Tijdens de sessie passeren 15 inheemse boomsoorten de revue. Verder krijg je die avond een pak tips in verband met de aanplant en het beheer van bomen. Op het einde van de sessie kunnen de aanwezigen bovendien een gratis klimaatboom uit de lijst van de 15 besproken bomen bestellen. Er is één boom per Tielts adres voorzien. De gratis infosessie start om 19.30 uur in het stadhuis. Inschrijven doe je via www.west-vlaanderen.be/klimaatbomen_tielt.
 1. Gezinsbond organiseert tweedehandsbeurs
  Ardooie

  Gezinsbond organi­seert tweede­hands­beurs

  Gezinsbond Ardooie palmt op zondag 25 september CC ’t Hofland in voor hun tweedehandsbeurs. Tussen 13 en 16 uur kan je er terecht om baby- en kinderkledij tot 16 jaar, bedjes, buggy’s, parken, fietsjes, speelgoed, schoolgerief,… tegen mooie prijsjes aan te schaffen. De inkom tot de beurs is gratis. Heel de middag zijn de bar en cafetaria ook open waar je kan genieten van een koffie met een wafel of pannenkoek, een streekbiertje, een frisdrank of een versnapering. Wil je last minute nog deelnemen als standhouder? Neem dan zo snel mogelijk contact op via tineke-frederik@skynet.be. Leden betalen 10 euro per stand en per persoon, niet-leden 20 euro.