Joeri Colpaert maakte de overstap van de boerderij naar de zorgsector.
Volledig scherm
Joeri Colpaert maakte de overstap van de boerderij naar de zorgsector. © Joeri Colpaert / JolienErauw

Van de boerderij naar het ziekenhuis: “Werken in de zorg was het grootste doel in mijn leven”

ArdooieZijn hele leven lang werkte Joeri Colpaert (40) uit Ardooie tussen de boerderijdieren en op de landbouwgrond. Toch kon hij de droom om ooit in de zorgsector te belanden niet uit zijn hoofd zetten. Het was een kwestie van nu of nooit. Vorig jaar greep hij zijn kans. “Plots stond ik voor een dilemma.”

 1. Verken het Walbos
  Tielt

  Verken het Walbos

  Ontdek je graag onbekende plekjes in eigen streek? Dan is de wandeling die Natuurpunt De Torenvalk en Stadlandschap West-Vlaamse hart op donderdag 25 augustus organiseren iets voor jou. Ze trekken naar het Walbos in Kanegem voor een avondwandeling van zo’n zes kilometer. Onderweg zal de begeleider her en der interessante weetjes en mooie anekdotes vertellen. Deelnemen? De wandeling start om 19 uur stipt, maar er wordt al afgesproken om 18.45 uur op parking Zuid van Den Ouden Wal aan de Axpoelmolenstraat. Deelnemen is gratis voor leden van Natuurpunt en kinderen jonger dan 12 jaar. Anderen betalen drie euro.
 1. Bushaltes ‘Ingelmunster Garage’ worden comfortabeler
  Ingelmunster

  Bushaltes ‘Ingelmun­ster Garage’ worden comfortabe­ler

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op dinsdag 16 augustus met werken aan de bushaltes langs de Kortrijkstraat (N50d) in Ingelmunster. De bushalte ‘Ingelmunster Garage’, langs de Kortrijkstraat in Ingelmunster wordt opnieuw aangelegd in beide rijrichtingen. De halte krijgt een verhoogd perron zodat je straks comfortabel op de bus kan instappen. De werken duren volgens de huidige planning tot midden september. Er zal weinig hinder zijn voor het verkeer op de Kortrijkstraat.