De UrbanRunArdooie wordt doorgeschoven naar het najaar van 2022.
Volledig scherm
De UrbanRunArdooie wordt doorgeschoven naar het najaar van 2022. © Christophe Vandenbunder

UrbanRunArdooie verplaatst naar tweede helft van 2022

 1. Koornstraat tijdelijk doodlopend door heraanleg Spanjestraat
  Roeselare

  Koorn­straat tijdelijk doodlopend door heraanleg Spanjes­traat

  De Koornstraat in Roeselare wordt vanaf volgende maand tijdelijk eventjes een doodlopende straat. Die ingreep komt er in het kader van de heraanleg van de Spanjestraat. Vanaf februari wordt de Spanjestraat opgebroken tussen de Mandellaan en de Koornstraat en ook het kruispunt wordt afgezet. Je zal tot aan de Spanjestraat kunnen rijden en op het einde draaien. Om genoeg plaats te hebben, worden de parkeerplaatsen aan één kant tijdelijk weggenomen. Bewoners en bezoekers kunnen parkeren op de parking aan het voetbalstadion of in de omliggende straten.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Izegem bereidt zich nu al voor op BK Wielrennen in 2023: “Grootste evenement dat stad ooit gekend zal hebben”
  PREMIUM
  Izegem / Ingelmunster

  Izegem bereidt zich nu al voor op BK Wielrennen in 2023: “Grootste evenement dat stad ooit gekend zal hebben”

  Het is nog eventjes, maar toch schakelt de stad Izegem al een paar versnellingen hoger om de organisatie van het Belgisch kampioenschap Wielrennen op 25 juni 2023 in goede banen te leiden. Ze zoekt nu een concessionaris die de organisatie in handen wil nemen van “het grootste evenement dat de stad ooit gekend zal hebben”. Vast staat dat de start en aankomst in Izegem moeten liggen.
 3. Opleidingen volwassenenonderwijs volg je voortaan vanuit je zetel en wanneer je wil: “Zoals Trivago, maar dan voor opleidingen”
  PREMIUM
  Roeselare

  Opleidin­gen volwasse­nen­on­der­wijs volg je voortaan vanuit je zetel en wanneer je wil: “Zoals Trivago, maar dan voor opleidin­gen”

  CVO CREO is een van de zeven Vlaamse vrije centra voor volwassenenonderwijs die zich engageren voor LEAH, wat staat voor learning at home. Daarbij bieden ze hun opleidingen vrij van tijd en ruimte aan. Zo kunnen cursisten opleidingen volgen waar en wanneer ze willen. “We zullen hiermee ongetwijfeld een nieuw publiek bereiken”, meent directeur Karel Moestermans van CVO CREO.