De aanhouding van Samuel C. werd dinsdag opnieuw met een maand verlengd.
Volledig scherm
De aanhouding van Samuel C. werd dinsdag opnieuw met een maand verlengd. © RV

Twintiger ontkent dat hij ex-schoonvader wilde vermoorden: “Ik wilde hem enkel een lesje leren”

Torhout/ArdooieDe 28-jarige man uit Ardooie die vorige maand werd aangehouden op verdenking van poging tot moord op zijn ex-schoonvader in Torhout, ontkent dat hij de man om het leven wilde brengen. “Alles is wat uit de hand gelopen”, zegt zijn advocate Victoire Desmet. Toch verlengde de raadkamer de aanhouding van Samuel C. dinsdag met een maand.

 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 1. Twintiger drong avond van moordpoging op ex-schoonvader al eens eerder binnen in diens woning: "Hij stond plots in z'n slaapkamer”
  PREMIUM
  Torhout/Ardooie

  Twintiger drong avond van moordpo­ging op ex-schoonva­der al eens eerder binnen in diens woning: "Hij stond plots in z'n slaapkamer”

  Steeds meer wordt duidelijk dat het leven van M.V. (52) uit Torhout vorig weekend echt aan een zijden draadje gehangen heeft. De lokale politicus werd vrijdagnacht toegetakeld met een mes en baseballknuppel door z'n voormalige schoonzoon. Intussen wordt duidelijk dat Samuel C. (28) uit Ardooie al eens eerder op de avond was binnengedrongen in de woning. Bewakingscamera’s legden die taferelen vast. “Hij kon echter vluchten nog voor de politie ter plaatse was.”
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.