Bij de kettingbotsing op de E403 in Ardooie, in de staart van de file die er stond wegens werken, waren drie vrachtwagens en evenveel personenwagens betrokken. De materiële schade was enorm.
Volledig scherm
Bij de kettingbotsing op de E403 in Ardooie, in de staart van de file die er stond wegens werken, waren drie vrachtwagens en evenveel personenwagens betrokken. De materiële schade was enorm. © Hans Verbeke

Twee dagen na dodelijk ongeval in file voor werken: wéér enorme ravage, en vijf gewonden op E403

ArdooieOp de vierde dag van de werken aan een spoorwegbrug boven de E403 in Lichtervelde is donderdagnamiddag in de staart van de file, in Ardooie, opnieuw een zwaar ongeval gebeurd. Dinsdag verongelukte daar op net dezelfde plek een 60-jarige man. Nu zijn de gevolgen iets minder zwaar. Vijf mensen raakten gewond.

 1. MSKA laat tieners proeven van veldrijden
  Roeselare

  MSKA laat tieners proeven van veldrijden

  Een 50-tal jongelui tussen 10 en 16 jaar waanden zich woensdagmiddag even Wout van Aert of Mathieu van der Poel. Dit dankzij een initiatie veldrijden georganiseerd door De Wieleracademie van MSKA op hun terreinen langs de Groenestraat. “Langs deze weg willen we de jongelui laten kennismaken met de sport”, vertelt directeur Fangio Hoorelbeke. “We zijn heel tevreden met de opkomst, al mochten er wel wat extra meisjes van de partij zijn want de initiatie is een zij aan zij-project waarmee Cycling Vlaanderen meer meisjes op de competitiefiets wil krijgen. De jongeren krijgen een portie techniek, kunnen zich uitleven op het parcours, leren hoe ze snel moeten starten en ook behendigheid en reactiesnelheid komen aan bod.”
 2. Stadlandschap zoekt vrijwillige knotters
  Roeselare

  Stadland­schap zoekt vrijwilli­ge knotters

  De winter staat voor de deur en dus breekt ook het seizoen aan om de wilgen te knotten. Binnen Stadlandschap West-Vlaamse Hart zijn jaarlijks een 50-tal vrijwilligers aan de slag die in ruil voor het brandhout gaan knotten bij eigenaars van knotwilgen die geen tijd, materiaal, kennis, kunde of goesting hebben om zelf aan de slag te gaan. Om alle aanvragen van eigenaars van knotbomen aan te kunnen, zoekt het Stadlandschap nieuwe vrijwillige knotters. Interesse? Neem dan een kijkje op www.westvlaamsehart.be/knotbomen.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.