Sarah Demuynck uit Ardooie beschrijft in een open brief hoe zij dezer dagen moet werken.
Volledig scherm
Sarah Demuynck uit Ardooie beschrijft in een open brief hoe zij dezer dagen moet werken. © rv

Thuisverpleegster Sarah trekt in open brief aan de alarmbel: “Het is oorlog, maar wij staan aan de frontlinie, zonder wapens”

Dat ook thuisverpleegkundigen tijdens deze coronacrisis zware dagen kennen, blijkt nog maar eens. In een open brief slaakt Sarah Demuynck (30) uit Koolskamp een noodkreet. “We moeten levens redden, maar zijn het grootste risico zonder bescherming. Het is oorlog en wij staan aan de frontlinie, net zoals zoveel mensen in de zorg. Alleen staan wij hier zonder wapens. En die vijand rukt op, zonder meer.”

  1. Geen instapkosten bij gebruik elektrische deelwagen
    Wingene

    Geen instapkos­ten bij gebruik elektri­sche deelwagen

    Wingenaars kunnen voortaan gebruikmaken van de CoopStroom-deelwagen op het gemeenteplein. Daar vind je een volledig elektrische Renault Kangoo bestelwagen die deels wordt opgeladen met groene stroom van de zonnepanelen boven op feestzaal de Verrekijker. De auto is dus niet alleen milieuvriendelijk en gemakkelijk om mee te rijden, maar ook nog eens ruim en multifunctioneel. Om autodelen te stimuleren, bundelen CoopStroom en het gemeentebestuur bovendien de krachten. Zo staat de gemeente garant voor al haar inwoners, waardoor het niet meer noodzakelijk is om een aandeel van CoopStroom te kopen. Wingenaars betalen dus enkel voor het gebruik van de auto, zonder enige instapkosten. Wil je trouwens een gratis autodeel-account ter waarde van 250 euro? Neem dan contact op met autodelen@coopstroom.be. Vermeld zeker je volledige naam en adres. Binnen twee werkdagen is je account een feit.