Kemo Keita, of Papi Flex, laat van zich spreken in Britain's Got Talent.
Volledig scherm
PREMIUM
Kemo Keita, of Papi Flex, laat van zich spreken in Britain's Got Talent. © Gert Defever

Slangenmens Papi Flex gooit hoge ogen in Britain’s Got Talent: “Mijn ultieme doel? Circusscholen openen in Guinee... en in Ardooie”

De naam Papi Flex doet wellicht niet onmiddellijk een belletje rinkelen, maar in Groot-Brittannië raken ze niet over hem uitgepraat. De man achter de artiestennaam is de 26-jarige Guineeër Kemo Keita die sinds vorig jaar in Ardooie woont. Als slangenmens gooit hij momenteel zeer hoge ogen in Britain ’s Got Talent waar hij de jury en het publiek de daver op het lijf jaagt met de meest onnatuurlijke bewegingen. De toekomstplannen? Misschien een passage op Netflix, maar Kemo’s ultieme doel is een circusschool uitbouwen in Guinee, én een in Ardooie.

 1. Stukje van 35 jaar oude warmtenet wordt vervangen
  Roeselare

  Stukje van 35 jaar oude warmtenet wordt vervangen

  Enkele leidingen van het warmtenet van afvalintercommunale Mirom zijn na 35 jaar niet meer in de beste staat. Vervanging is noodzakelijk om de goeie continuïteit en betrouwbaarheid van het warmtenet te behouden. Dit is onder meer het geval ter hoogte van de inrit van de parking van het voormalige H. Hartziekenhuis waar het warmtenet de Westlaan kruist, om zo onder meer Vincenthove en De Spil van schone warmte te voorzien. In augustus worden de broodnodige werken uitgevoerd. Hiervoor wordt de Westlaan vanaf 23 augustus voor anderhalve week onderbroken voor alle verkeer. Ook zal deze warmtenettak hiervoor gedurende enkele dagen buiten dienst gesteld worden. Het resterende warmtenet blijft gewoon in dienst. De voorbereidende werken starten al op 9 augustus. Tijdens de werken zal er een doorgang voor fietsers en voetgangers behouden blijven, voor zover dat mogelijk en veilig is. Er wordt een omleiding voorzien via de Lindenstraat. Van 23 augustus tot 30 augustus zal er in beide richtingen geen doorgang zijn voor gemotoriseerd verkeer. Deze periode wordt tot een absoluut minimum beperkt en kan vervroegd worden als de werken vlotter verlopen dan ingeschat.
 2. Dankzij crowdfunding krijgt baby Emilia begin september gehoorimplantaat: “Zo zal haar beperking haar niet tegenhouden”
  PREMIUM
  Hooglede

  Dankzij crowdfun­ding krijgt baby Emilia begin september gehoorim­plan­taat: “Zo zal haar beperking haar niet tegenhou­den”

  Dankzij een crowdfunding zijn de broodnodige centen al een tijdje binnen en nu is er ook een datum voor de operatie. Op 3 september krijgt de bijna tien maanden oude Emilia Provoost, die slechthorend werd geboren, een gehoorimplantaat. Dat is een pak van het hart van Lynsey Rosiers en Michiel Provoost, de ouders van Emilia. “We zijn er nu al van overtuigd dat Emilia ondanks haar beperking straks het leven zal kunnen leiden waar ze zelf van droomt”, zegt mama Lynsey.