De Mazda werd achteraan volledig ingedeukt
Volledig scherm
De Mazda werd achteraan volledig ingedeukt © Alexander Haezebrouck

Opnieuw zwaar ongeval in file voor wegenwerken op E403

Ardooie / ZwevegemOp de E403 in Ardooie is zaterdagnamiddag een zware kop-staartbotsing gebeurd in de richting van Brugge. Een auto met Franse nummerplaat knalde in op een voorligger in de staart van een file als gevolg van werkzaamheden. Alle zes inzittenden werden naar het ziekenhuis gebracht.

 1. Stadsdiensten knijpen er even tussenuit
  Roeselare

  Stadsdien­sten knijpen er even tussenuit

  Op Allerheiligen en Wapenstilstand, 1 en 11 november zijn alle Roeselaarse stadsdiensten gesloten. Je kan wel een bezoekje brengen aan KOERS. Museum van de Wielersport. Daarnaast is er op 12 en 13 november geen dienstverlening van de stadsdiensten op site de Munt, site Delaerestraat, in de stedelijke ateliers en in het Welzijnshuis. Deze diensten maken de brug met Wapenstilstand en zijn bij gevolg gesloten. Voor de recyclageparken, sportinfrastructuur en KOERS. Museum van de Wielersport gelden de normale openingstijden op 12 en 13 november.
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 3. Derde ongeval in vier dagen aan wegenwerken op E403 in Ardooie, AWV en hulpdiensten roepen op: “Hou uw aandacht op de weg”
  Ardooie

  Derde ongeval in vier dagen aan wegenwer­ken op E403 in Ardooie, AWV en hulpdien­sten roepen op: “Hou uw aandacht op de weg”

  Drie ongevallen in vier dagen, één dode, vijf gewonden, enorme materiële schade en een niet te becijferen economisch verlies door extra files door de botsingen. Dat is voorlopig de trieste balans van de werken op de E403 in Lichtervelde. “Ondanks een veel uitgebreidere signalisatie dan wettelijk verplicht”, zucht het Agentschap Wegen en Verkeer. “Meer kunnen we echt niet doen.”
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.