Voormalige uitbaters Jean-Pierre Gallez en Greta d'Heygers met vastgoedmakelaar Jonas Vermeersch en Mania Mollie en Johan Deprez, de nieuwe eigenaars.
Volledig scherm
Voormalige uitbaters Jean-Pierre Gallez en Greta d'Heygers met vastgoedmakelaar Jonas Vermeersch en Mania Mollie en Johan Deprez, de nieuwe eigenaars. © Charlotte Degezelle

Opnieuw restaurant in Prinsenhof

ARDOOIENa negen jaar leegstand is het restaurant Prinsenhof verkocht aan Gullegemnaars Johan Deprez (50) en Mania Mollie (47). Zij vielen als een blok voor de charme van het gebouw, dat uit 1766 dateert en sinds kort een beschermd monument is. De nieuwe uitbaters willen de zaak volgend jaar heropenen.

 1. Zesdejaars VABI tellen met ludieke wedstrijd af naar 50-dagenviering
  Roeselare

  Zesdejaars VABI tellen met ludieke wedstrijd af naar 50-dagenvie­ring

  In normale omstandigheden hadden de laatstejaars van het Roeselaarse secundair onderwijs morgen hun 100 dagen gevierd. Corona steekt hier echter een stokje voor. Het is de bedoeling om dit schooljaar het afscheid van de middelbare schoolbanken te vieren met een 50 dagen-feest op 30 april. De zesdejaars van het Vrij Agro- en Biotechnisch Instituut (VABI) zijn alvast volop aan het aftellen naar die dag. “Bij ons op school loopt er sinds kort een interne ludieke wedstrijd tussen de verschillende klassen van het zesde jaar”, vertelt Sam Goethals namens 6 Dierenzorg b. “Die wordt georganiseerd door de leerlingen met hulp van de leerkrachten. In aanloop naar onze 50 dagen worden we verschillende uitdagingen voorgeschoteld. De klas die de meeste punten bijeen weet te sprokkelen wint.” De komende weken volgt er alvast een online quiz en een fotoshoot waarvoor de leerlingen zich zo goed mogelijk moeten opdirken in het thema promnight. “Maar de allereerste uitdaging bestaat erin om met de klas op een positieve manier in de pers te komen. Volgens mij zijn we hierin geslaagd door de wedstrijd langs deze weg bekend te maken”, glundert Sam.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"
  Play

  Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"