Johan Laridon woont boven zijn café.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Laridon woont boven zijn café. © Maxime Petit

MIJN DORP. Johan Laridon, zaakvoerder van praatcafé De Groene Dreve: “Na de dramatische brand hebben de Ardooienaars bewezen dat ik op hen kan rekenen. En dat is absoluut wederzijds”

Johan Laridon (55) is dan wel een geboren Izegemnaar, het is in Ardooie dat de zaakvoerder van praatcafé De Groene Dreve zich echt thuis voelt. Hoewel de gemeente voor hem ook synoniem staat met een enorm verdriet, zijn het de Ardooienaars die hem er ook weer bovenop hielpen. Met veel plezier neemt hij ons dan ook op sleeptouw door zijn Ardooie.

  1. Roeselare moet setje aan Gent laten
    LOTTO VOLLEY LEAGUE

    Roeselare moet setje aan Gent laten

    Gentcoach Van Huffel sleutelde aan zijn team en begon met Fischer, Doumbia en Brems in de basis. Bij Roeselare was Ahyi de opvallende naam tussen de lijnen. De ex-speler van Gent kende een moeilijke start met een offensieve 2 op 9. Bij Roeselare mochten ze zich gelukkig prijzen dat de tegenstander op aanvallend vlak niets voorstelde in het openingsspel. Het team geraakte in dat onderdeel maar aan 26%. Met zo’n cijfers kun je geen spelletje pakken. Dat gebeurde wel na de kampwissel omdat Gent met Fischer (7 op 10) en Vandecaveye (5 op 10) nu wel beter voor de dag kwam. Vanmedegael greep in de derde beurt in door Koukartsev in te brengen maar het was vooral een sterk middencompartiment dat de West-Vlamingen over de streep trok. Van Huffel gooide in het laatste spel met De Vries en Kjaer zijn aanvallende troeven op tafel. Beiden losten de verwachtingen in maar de Gentenaars kregen maar geen vat op het Roeselaarse midden., Tammearu liet zich op de hoeken gelden. De topscorer zou ook uitgeroepen worden tot man van de match.