De perimeter rond de Ardooise brandweerkazerne wordt verruimd.
Volledig scherm
De perimeter rond de Ardooise brandweerkazerne wordt verruimd. © RV

Meer Ardooienaars moeten voorzorgsmaatregelen nemen door PFAS-vervuiling aan brandweerkazerne

ArdooieOp aanraden van het Agentschap Zorg en Gezondheid wordt aan meer Ardooienaren gevraagd om een reeks voorzorgsmaatregelen na te leven gelinkt aan de PFAS-vervuiling aan de brandweerkazerne in de Koning Albertstraat. Ook wie binnen een perimeter tussen de 100 en 500 meter rond de brandweerkazerne woont, wordt gevraagd om enkele regels te volgen.

 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Vergeet Werchter of Tomorrowland! Op deze 10 kleinere festivals in West-Vlaanderen feest je er deze zomer op los
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Vergeet Werchter of Tomorrow­land! Op deze 10 kleinere festivals in West-Vlaanderen feest je er deze zomer op los

  Last van knaldrang? Of gewoon zin in een feestje? Heel wat kleinere festivals werden de voorbije jaren getroffen door de pandemie en moesten ofwel edities annuleren ofwel coronaproof organiseren. Deze zomer is het aanbod opnieuw groot. We scrolden even door het overzicht en selecteerden enkele vaste waarden, een paar onbekende parels en een nieuw muziekevent.