De vorige gemeenteontvanger I.P..
Volledig scherm
PREMIUM
De vorige gemeenteontvanger I.P.. © Foto Hans Verbeke

Medewerkster van gemeente Ardooie schreef jarenlang geld over naar eigen rekening: gemeente eist 900.000 euro terug

ArdooieZe had een woning, een flatje, hield van reizen, auto’s en dure kledij. Maar er ontplofte een kleine bom in het West-Vlaamse Ardooie in het voorjaar van 2016, toen aan het licht kwam dat gemeente- en OCMW-ontvanger I.P. duizenden euro’s naar een eigen rekening had overgeschreven. Snel bleek dat het gesjoemel al in 2004 begonnen was en dat er veel meer geld verdwenen was dan de 50.000 euro uit het eerste onderzoek. De reconstructie op de vooravond van de gerechtelijke afhandeling van de zaak toont hoe Ardooise gemeentecentjes in de verkeerde handen vielen. 

 1. N-VA pleit voor ondergrondse parking onder nieuw stadhuis: “Eenmalige kans om zonder verlies van parking Grote Markt te vergroenen”
  Roeselare

  N-VA pleit voor ondergrond­se parking onder nieuw stadhuis: “Eenmalige kans om zonder verlies van parking Grote Markt te vergroenen”

  Gewapend met een bakwagen, een spade en veiligheidshelmen pleitte N-VA woensdagmiddag op ludieke wijze voor de bouw van een ondergrondse betaalparking onder het nieuwe stadhuis. De realisatie van een nieuwe parking biedt volgens de oppositiepartij kans om extra parking te creëren in het hart van de stad en tegelijkertijd de Grote Markt aantrekkelijker te maken.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?