Yannick Uyttenhove, alias Maximus
Volledig scherm
PREMIUM
Yannick Uyttenhove, alias Maximus © Eva Mpatshi

Maximus duikt studio in met drummer G. Love & Special Sauce: “Eén demo was voldoende om hem te overtuigen”

ArdooieYannick Uyttenhove (45) heeft een grote vis beet. Met één demo wist de Ardooienaar, die optreedt onder de artiestennaam Maximus, de Amerikaanse topdrummer Jeffrey Clemens te overtuigen om samen de studio in te duiken. Clemens is onder meer gekend als drummer van G. Love & Special Sauce en zal samen met Yannick ook drie drum clinics geven in België en Nederland. “Ik blijf nuchter, maar de connecties van die man doen me toch wel dromen”, aldus Yannick.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Verkeershinder aan Kop van de Vaart door vernieuwing waterleidingen
  Roeselare

  Verkeers­hin­der aan Kop van de Vaart door vernieu­wing waterlei­din­gen

  De Watergroep start deze week met het vernieuwen van waterleidingen in de omgeving van de Kop van de Vaart. Deze werken zullen wellicht tot 23 december duren. Er wordt gewerkt aan het voetpad, de berm en de parkeerstrook maar toch is er sprake van verkeershinder. Om die te beperken wordt er in fases gewerkt. In eerste instantie wordt er gewerkt in de Kaaistraat waar er een nieuwe doorsteek gemaakt moet worden. Hierdoor geldt er in de Kaaistraat eenrichtingsverkeer richting de rotonde. Moet je richting Mandellaan? Dan dien je om te rijden via de Koning Albert I-Laan, de Veldstraat en de Trakelweg. Aansluitend concentreren de werken zich in de zone tussen de Vaartstraat en de Jules Lagaelaan. Tijdens deze fase is er enkel sprake van een beperkt parkeerverbod. Als laatste wordt de zone vanaf de Kaaistraat tot in de Trakelweg onder handen genomen. Ook hier is enkel sprake van een parkeerverbod in de werkzone. Tijdens de werken blijft de ondergrondse parking Ooststraat-Station altijd vlot bereikbaar.
 1. Dovy Natourcriterium verhuist in 2024 wellicht naar Polenplein: “Maar eerst willen we volgend jaar de gele trui en wereldkampioen Evenepoel aan de start”
  PREMIUM
  Roeselare

  Dovy Natourcri­te­ri­um verhuist in 2024 wellicht naar Polenplein: “Maar eerst willen we volgend jaar de gele trui en wereldkam­pi­oen Evenepoel aan de start”

  Op 25 juli 2023 tekent vzw Roeselare Koerst voor de organisatie van het Dovy Natourcriterium in Roeselare. 13 is volgens velen een ongelukgetal, maar de vzw is vastberaden om ook van de dertiende editie een knaller van formaat te maken. Epicentrum van het gebeuren wordt voor een allerlaatste keer de Moermanparking, terwijl het criterium voor het eerst voorafgegaan zal worden door een vedettenkoers. Bovendien wil Roeselare Koerst absoluut de gele trui en wereldkampioen Remco Evenepoel aan de start.