De overhandiging van de cheque aan vrijwilligers van de vzw Help ons Helpen.
Volledig scherm
De overhandiging van de cheque aan vrijwilligers van de vzw Help ons Helpen. © rv

Machineproducent Haco Trading steunt slachtoffers watersnood met mooie cheque

Ardooie / LendeledeHet Ardooise Haco Trading, verdeler en producent van hout-, aluminium-, plaat- en PVC-bewerkingsmachines, steunt de slachtoffers van de watersnood die deze zomer het oosten van ons land trof. Ze hielden onder andere een veiling en met het ingezamelde bedrag steunen ze vrijwilligersorganisatie Help ons Helpen uit Lendelede.

 1. Na drie maanden gemis door corona worden deze hartsvriendinnen herenigd in het ziekenhuis: “Ze geven elkaar courage”
  PREMIUM
  Roeselare/Rumbeke

  Na drie maanden gemis door corona worden deze hartsvrien­din­nen herenigd in het ziekenhuis: “Ze geven elkaar courage”

  Een ziekenhuisopname tijdens de coronacrisis maakte in het najaar van 2021 een einde aan de koffiekletsjes die meermaals per week de dag van Marie-José Vandekerckhove (88) en Annie Deleye (82) opfleurden. Vorige week werden de hartsvriendinnen toevallig herenigd op de revalidatieafdeling van AZ Delta, waar ze dezer dagen een kamer delen. “Ze fleuren op door elkaars gezelschap”, horen we bij hun kinderen.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 3. Torhoutstraat dicht tussen Hazelstraat en Diksmuide Boterweg voor vernieuwen waterleiding
  Hooglede

  Torhout­straat dicht tussen Hazel­straat en Diksmuide Boterweg voor vernieuwen waterlei­ding

  De werken voor het vernieuwen van de waterleiding in de Torhoutstraat in Hooglede verlopen vlot. Hierdoor starten de werken in de Torhoutstraat tussen de Hazelstraat en de Diksmuide Boterweg een week vroeger dan gepland. De werken starten vanaf maandag 17 januari en duren tot en met 11 februari. Tijdens de duur van de werken zal er geen doorgang mogelijk zijn. Er wordt een omleiding voorzien.