Het bestuur van de Landelijke Gilde Koolskamp maakt zich op voor hun vijfde verlichte avondwandeling.
Volledig scherm
Het bestuur van de Landelijke Gilde Koolskamp maakt zich op voor hun vijfde verlichte avondwandeling. © RV

Landelijke Gilde neemt je mee op verlichte avondwandeling door Koolskamp

 1. ASSISEN. Sacha Brunessaux (23) schuldig aan doodslag op Agaverdi (18): “Het slachtoffer wilde enkel zijn rugzak afhandig maken”
  PREMIUM

  ASSISEN. Sacha Brunessaux (23) schuldig aan doodslag op Agaverdi (18): “Het slachtof­fer wilde enkel zijn rugzak afhandig maken”

  In het Brugse assisenhof is Sacha Brunessaux (23) schuldig bevonden aan doodslag op Agaverdi Mahmudov (18). De beschuldigde schoot de Menenaar dood, toen hij cannabis van hem wilde stelen. Volgens de jury had hij daarbij duidelijk de intentie om te doden. “Van zware gewelddaden tegenover zijn persoon was geen sprake”, oordeelden het hof en de jury. Voor doodslag riskeert Brunessaux 30 jaar opsluiting.
  Roeselare
 2. Wanneer (en hoe) plaats je je nieuwe terras? “De markt stabiliseert zich terug en dat geldt ook voor de prijzen”
  Livios

  Wanneer (en hoe) plaats je je nieuwe terras? “De markt stabili­seert zich terug en dat geldt ook voor de prijzen”

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.
 1. Behoefte rode draad voor bijplaatsen laadpalen in Ardooie

  Behoefte rode draad voor bijplaat­sen laadpalen in Ardooie

  De gemeente Ardooie telt op vandaag 7 laadpalen om je elektrische wagen van voeding te voorzien. Het gaat om vier publieke en drie semi-publieke palen. De komende tijd wil het gemeentebestuur dat aanbod verder uitbreiden. “We zijn constant op zoek naar locaties om laadpalen bij te plaatsen al moet ik ook wel eerlijk zijn dat de vraag op vandaag nog niet zo groot is in Ardooie”, zegt burgemeester Karlos Callens (Groep 82). “Er is geld voorzien voor extra palen en we hebben al enkele locaties in gedachten, maar we gaan vooral af op de behoefte. Burgers kunnen ook zelf een laadpaal op hun domein plaatsen en aan bedrijven die laadpalen hebben, vragen we om deze na de werkuren ook open te stellen aan buitenstaanders.”
  Ardooie