Lieven Cortvriendt, Lieselot Callewaert, Isabelle Claerhout ,Sabine Lannoy, Mieke Buysse, Dirk Maenhout, Wim Baekelandt, Martin Degang, Ann Declercq en Danny Vanpoucke hebben nu al zin om op de fiets te klauteren.
Volledig scherm
Lieven Cortvriendt, Lieselot Callewaert, Isabelle Claerhout ,Sabine Lannoy, Mieke Buysse, Dirk Maenhout, Wim Baekelandt, Martin Degang, Ann Declercq en Danny Vanpoucke hebben nu al zin om op de fiets te klauteren. © RV

Landelijke Gilde en Ferm bundelen krachten voor hoevefietstocht

 1. Hassan (23) opent Turks-Libanees restaurant in voormalig fonduehuis Bleu-Chaud: “Stukje Sleepstraat naar Tielt brengen, maar ook pannenkoeken en koffie op de kaart”
  PREMIUM
  Tielt

  Hassan (23) opent Turks-Libanees restaurant in voormalig fonduehuis Bleu-Chaud: “Stukje Sleepstraat naar Tielt brengen, maar ook pannenkoe­ken en koffie op de kaart”

  Turkse mezze, Libanese stoofpotjes of de betere grillspecialiteiten van de Mediterraanse keuken proeven? Het kan tijdens de Europafeesten dankzij Hassan Chehade. De ondernemende jonge Tieltenaar opent op 1 juli het voormalige fonduehuisje naast de Botermarkt een gloednieuw restaurant. “Met de Europafeesten zal het meteen vollen bak zijn, maar we zijn er klaar voor”, klinkt het.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 3. Onze vijf weekendtips voor Zuid-West-Vlaanderen: muziek, circus, kinderdorp en braderie
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Onze vijf weekend­tips voor Zuid-West-Vlaanderen: muziek, circus, kinderdorp en braderie

  Het zuiden van onze provincie biedt dit weekend heel wat mogelijkheden voor een leuke uitstap. De muziekliefhebber kan vertier zoeken in Menen, waar Grensrock op het programma staat. In Waregem kunnen alle kinderen zich uitleven en naar Langemark-Poelkapelle gaan de circusliefhebbers. Koopjesjagers doen het in Kortrijk en Roeselare. Meer tips voor uitstapjes in onze regio vind je in ons dossier.