ARDOOIE: de linkerrijstrook van de E403 richting Brugge bleef ter hoogte van de afrit Roeselare-Beveren een tijdlang voor het verkeer afgesloten.
Volledig scherm
ARDOOIE: de linkerrijstrook van de E403 richting Brugge bleef ter hoogte van de afrit Roeselare-Beveren een tijdlang voor het verkeer afgesloten. © LSI

Kleine kettingbotsing in ochtendspits op E403 in Ardooie zorgt voor file

ArdooieEen kleine kettingbotsing met 4 voertuigen op de snelweg E403 in Ardooie heeft maandagochtend voor een file richting Brugge gezorgd. Automobilisten moesten zo’n 20 minuten aanschuiven.

 1. Landelijke Gilde en Ferm bundelen krachten voor hoevefietstocht
  Koolskamp

  Landelijke Gilde en Ferm bundelen krachten voor hoevefiets­tocht

  De tweejaarlijkse hoevefietstocht is terug. Op zondag 26 juni organiseren de Landelijke Gilde en Ferm Koolskamp die voor het eerst opnieuw sinds 2018. Het wordt een gezinsfietstocht met vijf stopplaatsen. “De fietstocht is zowel voor groot als klein toegankelijk”, vertelt Lieven Cortvriendt. “Er zijn 2 afstanden: 25 en 40 kilometer. De deelnemers krijgen op iedere stopplaats iets culinairs aangeboden en afsluiten doen we rond 17.30 uur met een barbecue in de loods van Hokotrans in de Oude Zwevezeelsestraat 13.” Daar kun je tussen 14 en 15 uur starten. Inschrijven voor 19 juni door het exacte bedrag, samen met je naam, het aantal volwassenen, kinderen en kleuters die zullen deelnemen, over te schrijven op BE40 7386 1800 0863 Kaarten kosten 25 euro, kinderen tussen 6 en 12 betalen 12 euro en kleuters nemen gratis deel. Meer info bij Danny Vanpoucke op 0497/59.80.61.
 2. Wingenaars scoren bij Vlaamse Houtproef
  Wingene

  Wingenaars scoren bij Vlaamse Houtproef

  Wingenaars Michiel Vanhulle en Remi Impe eindigden beiden in de top vijf van de West-Vlaamse laureaten van de Vlaamse Houtproef. Die proef wordt jaarlijks georganiseerd door de Confederatie Bouw voor leerlingen uit het secundair onderwijs die de richting hout of schrijnwerkerij volgen.Techniek en vakkennis staan centraal. Bijna 900 leerlingen namen deel, waarvan net geen 250 in West-Vlaanderen. De leerlingen werden uitgedaagd om een werkstuk te maken in massief hout. Vrijdagavond werden de provinciale laureaten gehuldigd in Kortrijk. Michiel Vanhulle eindigde tweede en dingt begin juni nog mee naar de prijs van de Vlaamse laureaat. Remi eindigde op zijn beurt op de vijfde plaats.
 1. ASSISEN LIVE. Alexander Dean (29) krijgt levenslang en 10 jaar terbeschikkingstelling: “We hebben u nog een reddingsboei toegeworpen”
  Play
  Moere/Sint-Amandsberg/Varsenare

  ASSISEN LIVE. Alexander Dean (29) krijgt levenslang en 10 jaar terbeschik­king­stel­ling: “We hebben u nog een reddings­boei toegewor­pen”

  Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Nadat hij woensdag over de ganse lijn schuldig werd bevonden, kreeg Dean donderdagnamiddag levenslang en 10 jaar terbeschikkingstelling. Herlees alles nog eens hieronder in onze liveblog.
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.