Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © Geert De Rycke

IVIO vervroegt huisvuilophaling door aangekondigde hitte

 1. De Boomgaard steunt Rwandese school
  Ardooie

  De Boomgaard steunt Rwandese school

  Vrije basisschool De Boomgaard schonk 2.271 euro aan Ronny en Christine Verbrugghe – Maeseele. Die centen werden door de school de voorbije jaren bijeen gesprokkeld via sobermalen. De centen zullen door Ronny en Christine, die zich al jaren inzetten voor kleinschalige ontwikkelingsprojecten in Rwanda, benut worden om een Rwandese school te ondersteunen. Het koppel kon door de coronacrisis enkele jaren niet richting Rwanda reizen, maar vertrekt begin oktober eindelijk opnieuw richting het land dat hen nooit meer los zal laten.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 3. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 4. Alle straatlichten uit ’s nachts en zwembadwater slimmer verwarmen: Wingene lanceert negentienpuntenplan om energie te besparen
  Wingene

  Alle straatlich­ten uit ’s nachts en zwembadwa­ter slimmer verwarmen: Wingene lanceert negentien­pun­ten­plan om energie te besparen

  De energiecrisis neemt een grote hap uit het budget van iedereen en dat beseft ook het gemeentebestuur van Wingene. Het lanceert een plan om deze winter energie te besparen. “We moeten als gemeente het voorbeeld geven”, zegt schepen van Duurzaamheid Brecht Warnez (CD&V). “Budget dat naar energie gaat, kan niet gebruikt worden voor andere zaken”