Waar precies de trajectcontrole op de N35 in Koolskamp wordt ingevoerd, moet nog beslist worden. Maar de meest logische optie is dat dit alvast minstens gebeurt op de Lichterveldsestraat die leidt naar de dorpskom van Koolskamp.
Volledig scherm
Waar precies de trajectcontrole op de N35 in Koolskamp wordt ingevoerd, moet nog beslist worden. Maar de meest logische optie is dat dit alvast minstens gebeurt op de Lichterveldsestraat die leidt naar de dorpskom van Koolskamp. © Hans Verbeke

In 2021 komt het er van: trajectcontrole op N35, mogelijk dwars door Koolskamp

Ardooie/KoolskampControleren op snelheid en onnodig zwaar verkeer in de dorpskom van Koolskamp weren. Dat is het opzet van de trajectcontrole die in 2021 wordt ingevoerd op de N35 tussen Lichtervelde en Pittem. “We zijn hier blij mee, maar het kan nog beter”, zegt burgemeester Karlos Callens (Groep 82).

 1. Cultuurkapel De Schaduw gaat ondergronds voor coronaproof cultuurwandeling
  Ardooie

  Cultuurka­pel De Schaduw gaat onder­gronds voor corona­proof cultuurwan­de­ling

  Cultuurkapel De Schaduw blijft zich in tijden van corona creatief heruitvinden en pakt tijdens de krokusvakantie uit met MOLmens, een twee uur durende visuele audiowandeling die zich afspeelt diep onder de Ardooise akkers. Jonah Muylle, coördinator van De Schaduw, wist hiervoor enkele mooie namen te strikken, zoals Wouter Deprez. “De goesting bij ons en de acteurs en de honger naar cultuur bij het publiek is heel groot”, weet Jonah.
 2. Barbier Mister Steve dolblij met perspectief, maar houdt vast aan actie op 1 februari: “Zonder knippen en scheren, maar mét kunst en verkoop van barbierartikelen”
  PREMIUM
  Roeselare

  Barbier Mister Steve dolblij met perspec­tief, maar houdt vast aan actie op 1 februari: “Zonder knippen en scheren, maar mét kunst en verkoop van barbierar­ti­ke­len”

  Tot groot jolijt van Steve Desseyn, beter gekend als de Roeselaarse barbier Mister Steve, mogen de kappers vanaf zaterdag 13 februari weer aan de slag. Aan zijn plan om al op 1 februari de deuren te heropenen, houdt hij wel vast. “Zonder knippen en scheren, maar met een kunstexpo en de verkoop van barbierartikelen”, zegt hij.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo