Onthaalmoeder S.L. kwam zich dinsdagnamiddag persoonlijk verantwoorden in de rechtbank.
Volledig scherm
PREMIUM
Onthaalmoeder S.L. kwam zich dinsdagnamiddag persoonlijk verantwoorden in de rechtbank. © De Voogt

“Ik weet niet meer hoelang en hoe hard ik baby dooreengeschud heb”: onthaalmoeder riskeert vier jaar cel

ArdooieA. was zes maanden oud toen hij bij onthaalmoeder S.L. (37) uit Ardooie hard dooreengeschud werd. Hij overleefde het incident, maar lijdt drie jaar later nog steeds onder de gevolgen. “A. worstelt met eenvoudige handelingen. Het is lastig. Minstens één keer per week wordt het me te veel”, vertelde de mama van A., die in tranen uitbarstte op het proces. S.L. riskeert nu vier jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk. Zij beweert zich de feiten niet te herinneren.

 1. Werkstraffen voor ultrakatholieken die kunstwerk van gekruisigde koe vandaliseren: “Zinloze beschadigingen uit religieus fundamentalisme”
  PREMIUM
  Borgloon/Aalst/Pittem/Brussel

  Werkstraf­fen voor ultrakatho­lie­ken die kunstwerk van gekruisig­de koe vandalise­ren: “Zinloze beschadi­gin­gen uit religieus fundamenta­lis­me”

  De zes ultrakatholieke vandalen, waaronder een 69-jarige priester uit Aalst, een ex-Vlaams Belang-raadslid en drie broers afkomstig uit Brussel, die het kunstwerk ‘Holy Cow’ van Tom Herck eind 2017 beschadigden, zijn veroordeeld tot werkstraffen van 40 tot 60 uur. Ze hadden zelf allemaal bekend, maar opschorting van straf gevraagd. “Ik ben tevreden dat ze dat niet gekregen hebben”, reageert kunstenaar Tom.
 2. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.