Ria en Erik werden gefeliciteerd door schepen Verhelle.
Volledig scherm
Ria en Erik werden gefeliciteerd door schepen Verhelle. © RV

Huwelijksbootje Erik en Ria vaart 50 jaar

ArdooieErik Van De Moere en Maria, gekend als Ria, Verhoestraete uit de Wilgenlaan vierden hun gouden jubileum. 

 1. Vergunning voor nieuw dubbelrichtingsfietspad tussen Wingene en Beernem definitief vernietigd: “Niet zo dat we voor de vleermuizen zijn en tegen de fietsers, maar het moet veiliger”
  PREMIUM
  Wingene/Beernem

  Vergunning voor nieuw dubbelrich­tings­fiets­pad tussen Wingene en Beernem definitief vernietigd: “Niet zo dat we voor de vleermui­zen zijn en tegen de fietsers, maar het moet veiliger”

  De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft een definitieve uitspraak gedaan in het dossier van het geplande dubbelrichtingsfietspad tussen Wingene en Beernem. Voor dat nieuwe fietspad zou een strook bosrand gekapt moeten worden, wat volgens de vzw Bescherm Bomen en Natuur schadelijk zou zijn voor het leefgebied van een bedreigde vleermuissoort. De vzw heeft gelijk gekregen.
 2. Kunstexpo vult leegstaande vitrines: “Win-winsituatie voor pandeigenaar, kunstenaar en shopper”
  Roeselare

  Kunstexpo vult leegstaan­de vitrines: “Win-winsitua­tie voor pandeige­naar, kunstenaar en shopper”

  Nog tot en met zondag 3 oktober kan je genieten van ‘Kunst in de vitrine’, een project van stad Roeselare samen met Rauwkost vzw. De doelstelling van ‘Kunst in de vitrine’ is tweeledig: enerzijds de vitrines van leegstaande panden uit het kernwinkelgebied te voorzien van een tijdelijke invulling en anderzijds Roeselaarse kunstenaars toongelegenheid geven in het centrum van de stad op een laagdrempelige manier.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.
 3. Familie en vrienden herdenken oud-burgemeester Gerda Mylle met wandeling langs realisaties: “We zouden graag haar naam vereeuwigd zien in het straatbeeld”
  PREMIUM
  Izegem

  Familie en vrienden herdenken oud-burgemees­ter Gerda Mylle met wandeling langs realisa­ties: “We zouden graag haar naam vereeuwigd zien in het straat­beeld”

  Vijftien maanden na haar onverwachte overlijden is de oud-burgemeester Gerda Mylle nog lang niet vergeten. Nu de coronamaatregelen het toelaten, willen haar familie en vrienden iedereen de kans geven op passende wijze afscheid te nemen. Dat gebeurt tijdens een herdenkingswandeling langs haar grootste realisaties. Haar zoon Brecht D’Artois en voormalig collega en goede vriend Dirk Van Walleghem blikken tijdens de wandeling terug op haar leven en werk.