De brandweer moest het vuur in de hoogspanningscabine in de Padderijstraat in Koolskamp te lijf gaan met CO2.
Volledig scherm
De brandweer moest het vuur in de hoogspanningscabine in de Padderijstraat in Koolskamp te lijf gaan met CO2. © Hans Verbeke

Hoogspanningscabine brandt uit: 500-tal gezinnen ruim zes uur zonder stroom

KoolskampIn het centrum van Koolskamp moeten zowat 500 gezinnen het dinsdagavond zonder stroom doen. Aanleiding is een brand in een hoogspanningscabine. “We hadden al de hele tijd iets raars geroken maar plots was er rook en uiteindelijk ook vlammen”, zeggen klanten van café Den Uil.

 1. Roeselare ruilt traditionele ‘100 dagen’ voor ‘50 dagen’: “Zowel jongeren als scholen zijn hier helemaal voor gewonnen”
  PREMIUM
  Roeselare

  Roeselare ruilt traditione­le ‘100 dagen’ voor ‘50 dagen’: “Zowel jongeren als scholen zijn hier helemaal voor gewonnen”

  De Roeselaarse laatstejaars zullen het einde van hun carrière op de middelbare schoolbanken voortaan niet langer vieren met de traditionele 100-dagenviering. Vorig jaar werden die festiviteiten door de coronacrisis al eenmalig ingeruild voor een 50-dagenviering later op het schooljaar en dat is het pad dat de stad voortaan wil blijven bewandelen. “Het gaat om een beslissing die genomen is na participatie met zowel de jongeren als de scholen”, bevestigt jeugdschepen Matthijs Samyn (CD&V).
 2. Al liefst zeventien aangiften van exhibitionisme op de Stroroute, daders slaan telkens toe op klaarlichte dag
  MOORSLEDE/ROESELARE/ZONNEBEKE

  Al liefst zeventien aangiften van exhibitio­nis­me op de Stroroute, daders slaan telkens toe op klaarlich­te dag

  Op de provinciale Stroroute zijn er de afgelopen drie jaar maar liefst zeventien aangiften van exhibitionisme geweest. Daders sloegen toe in Moorslede, Zonnebeke en Roeselare. De feiten vonden telkens plaats op klaarlichte dag en meestal op dinsdag, donderdag of vrijdag. Burgemeester Ward Vergote (Visie) maakte dat donderdagavond bekend tijdens de gemeenteraad in Moorslede.