Jolly ‘Jonk.’ Ellegeest bij de muur die momenteel een transformatie ondergaat.
Volledig scherm
Jolly ‘Jonk.’ Ellegeest bij de muur die momenteel een transformatie ondergaat. © Maxime Petit

Graffiti-artieste Jonk. geeft Ardooie meer kleur

ArdooieGraffiti-artieste Jolly ‘Jonk.’ Ellegeest wil Ardooie meer kleur geven. In de Hemelstraat is ze een grijze gevel aan het omvormen tot een kunstwerk. Ze is nog op zoek naar mensen die een muur in Ardooie of de nabije omgeving ter beschikking willen stellen.

 1. Laurien Declercq wint YWPA-award
  Roeselare

  Laurien Declercq wint YWPA-a­ward

  Laurien Declercq, leerlinge van het Klein Seminarie, won de YWPA-award van serviceclub Zonta De Haan – Oostende. Het doel van deze award is om jonge vrouwen verder te stimuleren tot deelname aan het maatschappelijke en politieke leven en hen aan te moedigen om door te dringen tot leidinggevende functies en/of zich in te zetten in de vrijwilligerssector. Laurien kreeg de prijs als beste ‘Young Woman in Public Affairs’ voor haar sociale stage bij Babbeloe, een vakantiewerking voor kinderen met een beperking. Die sociale stage is een ‘community service learning’ project van het Klein Seminarie. De basisgedachte ervan is dat jongeren gevormd worden door sociaal engagement. De sociale stage betekent vrijwilligerswerk in de sociale sector: in verzorgingsinstellingen, bij sociale organisaties die actief zijn voor de 4de wereld, gehandicaptenzorg, … Laurien ontving een geldprijs van 300 euro, het Klein Seminarie 200 euro. Laurien kan nu meedingen naar de internationale ZONTA-award.
 2. “De lokroep van Spanje klinkt te luid”: Josephine zoekt overnemer voor Tio Paco en volgt de liefde naar de Costa Blanca
  PREMIUM
  Roeselare

  “De lokroep van Spanje klinkt te luid”: Josephine zoekt overnemer voor Tio Paco en volgt de liefde naar de Costa Blanca

  Na 26 jaar zoekt Tio Paco een overnemer. Josephine Vintioen (33), zaakvoerster van de Spaanse traiteur en winkel aan de Gitsestraat, vond in volle coronacrisis de liefde van haar leven in… Spanje. Hoewel reisverboden en quarantaines het haar en Jose Igualada (35) aanvankelijk moeilijk maakten, raakte ze zwanger. Het koppel verhuist straks definitief naar de Costa Blanca. “Na veel traantjes en slapeloze nachten heb ik besloten dat het tijd is voor een nieuw hoofdstuk. Maar ik hoop echt dat het verhaal van Tio Paco niet met mij stopt”, zegt Josephine.
 1. Axel heeft goed nieuws voor Christa: tot haar grote verbazing erft ze 16.000 euro
  Play

  Axel heeft goed nieuws voor Christa: tot haar grote verbazing erft ze 16.000 euro

 2. Geen kat zo verwend als deze drie!
  Play

  Geen kat zo verwend als deze drie!