De brandweer repte zich in de sneeuw naar de woning in de Oosthoekstraat in Ardooie.
Volledig scherm
De brandweer repte zich in de sneeuw naar de woning in de Oosthoekstraat in Ardooie. © LSI

Gordijn bij radiator vat vuur in woning bejaard koppel

ArdooieIn een woning van een bejaard koppel in de Oosthoekstraat in Ardooie brak er donderdag net voor de middag brand uit. Een radiator die te dicht bij een gordijn stond, lag aan de oorzaak. De schade bleef beperkt.

 1. ANB wil opnieuw kappen in Vagevuurbos: vzw Bescherm Bomen en Natuur neemt de wapens op
  PREMIUM
  Wingene

  ANB wil opnieuw kappen in Vagevuur­bos: vzw Bescherm Bomen en Natuur neemt de wapens op

  In het Vagevuurbos in Wingene zouden er mogelijk vanaf volgende week alsnog bomen gekapt worden. De oorspronkelijke kapplannen uit 2019 werden na protest en het daaropvolgende arrest van de Raad van State flink bijgestuurd door het Agentschap Natuur en Bos, maar de vzw Bescherm Bomen en Natuur gaat opnieuw in de tegenaanval. Volgens ANB zijn de dunningen nodig voor de biodiversiteit van het bos, volgens de vzw draait alles om de verkoop van hout.
 2. Corona sluipt binnen bij Knack Volley Roeselare
  Roeselare

  Corona sluipt binnen bij Knack Volley Roeselare

  De wedstrijd van Knack Volley Roeselare tegen Lindemans Aalst op zaterdag 16 januari in de Tomabelhal op Schiervelde is uitgesteld, door het coronavirus. “Maanden aan het stuk respecteerden onze spelers de strikte maatregelen ter preventie van het Covid-19 virus. Vandaag (vrijdag, nvdr.) werd echter tijdens een van de vele controles bij de spelers, toch het virus aangetroffen”, klinkt het in een persbericht. “Daarom werd beslist om de wedstrijd van zaterdag tegen Lindemans Aalst te verplaatsen naar een nog te bepalen datum. Alle spelers verkeren momenteel in goede gezondheid.” Tot vrijdag had Knack Volley Roeselare als enige club op het hoogste niveau in België nog niet te kampen met besmettingen. Woensdag speelden ze nog op het parket van Menen. Ze wonnen toen met 2-3, maar verspeelden er wel hun leidersplaats.
 1. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers

 2. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug