Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © Shutterstock

Goed financieel rapport voor Ardooie: “Wij bewijzen dat een kleine gemeente gezonde financiën kan hebben”

Ardooie staat er financieel goed voor. Dat blijkt uit het financieel profiel dat maandagavond voorgesteld werd aan de gemeenteraad. Ondanks de lage belastingen, is Ardooie tegen het einde van de legislatuur zo goed als schuldenvrij. Net dankzij die financieel sterke positie is de gemeente op korte termijn geen vragende partij voor een fusie.

 1. Gedemotiveerd, veel verlof en altijd 9-to-5? Zes clichés over ambtenaren onder de loep genomen
  Jobat

  Gedemoti­veerd, veel verlof en altijd 9-to-5? Zes clichés over ambtenaren onder de loep genomen

  Volgens de recentste cijfers van het Salariskompas van Jobat.be is werken voor de overheid geen slecht idee. Onze overheid staat immers op de vijfde plaats in de rankschikking van de best betalende sectoren én de sectoren waar de medewerkers het gelukkigst zijn in hun professionele leven. Ambtenaren kampen echter wel met heel wat hardnekkige vooroordelen. Kloppen die? Kara Roggeman van de FOD Beleid & Ondersteuning (BOSA) geeft haar mening over zes hardnekkige clichés die circuleren over werken bij de overheid.
 2. Wijnverkoop moet scholenband tussen Roeselare en Dogbo financieel ondersteunen

  Wijnver­koop moet scholen­band tussen Roeselare en Dogbo financieel ondersteu­nen

  Al sinds 2019 bestaat er een scholenband tussen enkele Roeselaarse basisscholen en scholen in Dogbo, de partnerstad van de Rodenbachstad in het West-Afrikaanse Benin. Het V.V.O.B – Education for development, vroeger gekend als de Vlaamse Vereniging voor Ontwikkelingssamenwerking en technische Bijstand, schroefde recent echter de subsidies hiervoor stevig terug. “We laten evenwel het hoofd niet hangen”, zeggen Elly Verbeure en Jolien Vandevelde van basisschool De Plataan en Isabelle Demeester en Charlotte Vermander van de Spanjeschool. “We willen dat het DOGBO-scholenproject, waar we reeds vier jaar intens mee bezig zijn, blijft leven.” Daarom zetten ze nu, in samenwerking met Oxfam Wereldwinkel, een wijnverkoop op poten. Die moet helpen bij het financieren van meer werk- en leermiddelen om in Dogbo aan de slag te gaan. De juffen verkopen Koopmanskloof Chardonnay (wit), Pinotage Rosé en Shiraz (rood) voor 10 euro per fles en zes flessen (combineren mag) voor 55 euro. Bestellen kan tot 20 juni via het rekeningnummer BE31 4675 0438 7155 – welke wijn + naam + waar afhalen. je bestellen afhalen kan op dinsdag 29 12 tussen 16 en 18 uur in de Spanjeschool aan de Vierwegstraat of De Plataan langs de Meersstraat.
  Roeselare