Deze verdrietige appel en banaan vroegen met succes voor een fruitbos bij GBS De Zonnebloem
Volledig scherm
Deze verdrietige appel en banaan vroegen met succes voor een fruitbos bij GBS De Zonnebloem © RV

GBS De Zonnebloem wint fruitbos dankzij ludiek filmpje

ArdooieGemeentelijke Basisschool De Zonnebloem in Ardooie heeft dankzij een ludiek filmpje een ‘Fruit Forest’ gewonnen. Het gaat om een kant-en-klaar voedselbosje met bomen en struiken.

 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 2. Tijdelijk tweerichtingsverkeer in H. Horriestraat door rioolaansluiting nieuwbouw ACV
  Roeselare

  Tijdelijk tweerich­tings­ver­keer in H. Horrie­straat door rioolaan­slui­ting nieuwbouw ACV

  Van maandag 13 februari tot en met donderdag 16 februari wordt de nieuwbouw van het ACV aangesloten op de rioolaansluiting. Er moet een put van 2,5 meter diep gemaakt worden in het midden van de straat, waar de riool ligt. Dit heeft gevolgen voor het verkeer. Zo zal je vanuit de H.Consciencestraat niet in de H.Horriestraat kunnen rijden. Tussen de Ooststraat en Parking De Munt zal je daarentegen tijdelijk in twee richtingen kunnen rijden. Om dit veilig te laten verlopen, mag je er maximum 30 kilometer per uur, wordt er een veilige afbakening voorzien tussen de rijweg en het voetpad en moet wie De Munt afrijdt, verplicht naar rechts in de richting van de Ooststraat.
 3. Koolskamp krijgt groene speel- en ontmoetingszone aan Klaverstraat: “Hotspot voor sociaal contact en recreatie”
  PREMIUM
  Koolskamp

  Koolskamp krijgt groene speel- en ontmoe­tings­zo­ne aan Klaver­straat: “Hotspot voor sociaal contact en recreatie”

  De Klaverstraat in Koolskamp moet de hotspot worden voor ontmoeting en speelplezier in de gemeente. Daarom maakt het gemeentebestuur, met de financiële steun van de Provincie West-Vlaanderen en het Europees steunprogramma Leader Midden-West-Vlaanderen, werk van een nagelnieuwe speel- en ontmoetingszone op de site van de vroegere gemeenteschool. De eerste plannen werden zaterdag voorgesteld aan de buurt, de nieuwe groene long wordt al dit jaar gerealiseerd.
 1. Het West-Vlaanderen van Michael Vanthourenhout: “Hier geniet ik met familie van de lekkerste ribbetjes”
  PREMIUM
  Wingene

  Het West-Vlaanderen van Michael Vanthouren­hout: “Hier geniet ik met familie van de lekkerste ribbetjes”

  Hij pakte in november de Europese titel, werd vorige maand ook nog eens Belgisch kampioen en staat dit weekend op wat wel eens het spannendste WK in jaren zou kunnen worden. Michael Vanthourenhout (29) volgde vijf jaar geleden de liefde naar het Oost-Vlaanderen, al keert de veldrijder nog regelmatig terug naar zijn West-Vlaamse roots in Wildenburg. We vroegen hem naar zijn favoriete plekjes in de provincie.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.