Onthaalmoeder S.L. na de pleidooien in de Brugse rechtbank.
Volledig scherm
PREMIUM
Onthaalmoeder S.L. na de pleidooien in de Brugse rechtbank. © De Voogt

"Door jarenlange ervaring wist ze dat een baby nooit dooreengeschud mag worden”: onthaalmoeder krijgt drie jaar cel voor slagen en verwondingen

ArdooieDe onthaalmoeder uit Ardooie die drie jaar geleden een zes maanden oude baby dooreenschudde in haar crèche, heeft een voorwaardelijke celstraf van drie jaar gekregen. De rechter is ervan overtuigd dat S.L. (37) de zware verwondingen van het kind niet heeft gewild, maar tilde toch zwaar aan de feiten. “Een paniekreactie doet hier geen afbreuk aan”, klonk het. S.L. mag de komende vijf jaar onder geen enkele vorm nog kinderen opvangen en kreeg ook een contactverbod opgelegd.

  1. “Ik weet niet meer hoelang en hoe hard ik baby dooreengeschud heb”: onthaalmoeder riskeert vier jaar cel
    PREMIUM
    Ardooie

    “Ik weet niet meer hoelang en hoe hard ik baby dooreenge­schud heb”: onthaalmoe­der riskeert vier jaar cel

    A. was zes maanden oud toen hij bij onthaalmoeder S.L. (37) uit Ardooie hard dooreengeschud werd. Hij overleefde het incident, maar lijdt drie jaar later nog steeds onder de gevolgen. “A. worstelt met eenvoudige handelingen. Het is lastig. Minstens één keer per week wordt het me te veel”, vertelde de mama van A., die in tranen uitbarstte op het proces. S.L. riskeert nu vier jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk. Zij beweert zich de feiten niet te herinneren.