Bij de kettingbotsing op 2 september op de E403 in Ardooie waren drie vrachtwagens en drie auto's betrokken.
Volledig scherm
Bij de kettingbotsing op 2 september op de E403 in Ardooie waren drie vrachtwagens en drie auto's betrokken. © Hans Verbeke

Derde ongeval in vier dagen aan wegenwerken op E403 in Ardooie, AWV en hulpdiensten roepen op: “Hou uw aandacht op de weg”

ArdooieDrie ongevallen in vier dagen, één dode, vijf gewonden, enorme materiële schade en een niet te becijferen economisch verlies door extra files door de botsingen. Dat is voorlopig de trieste balans van de werken op de E403 in Lichtervelde. “Ondanks een veel uitgebreidere signalisatie dan wettelijk verplicht”, zucht het Agentschap Wegen en Verkeer. “Meer kunnen we echt niet doen.”

 1. QVAX opnieuw beschikbaar voor boostervaccinatie
  Roeselare

  QVAX opnieuw beschik­baar voor boostervac­ci­na­tie

  Vanaf deze week is QVAX opnieuw beschikbaar. Alle meerderjarigen die in aanmerking komen kunnen zich op deze elektronische reservelijst inschrijven om sneller uitgenodigd te worden voor de boosterprik. Het vaccinatiecentrum Midden-West Vlaanderen, te vinden in de leegstaande gebouwen van de Crea Print Group langs de Diksmuidsesteenweg en voor de inwoners van Roeselare, Ardooie, Moorslede, Hooglede, Lichtervelde en Staden, kan uit deze reservelijst putten wanneer er voldoende capaciteit en vaccins ter beschikking zijn. Op die manier gaan er geen vaccins verloren wanneer er op het einde van de dag een overschot is.
 2. Heemkundige Kring Ardooie-Koolskamp heeft 17de jaarboek klaar
  Ardooie/Koolskamp

  Heemkundi­ge Kring Ar­dooie-Kools­kamp heeft 17de jaarboek klaar

  De Heemkundige Kring Ardooie-Koolskamp heeft haar zeventiende jaarboek klaar. Naar traditie geeft het jaarboek duiding bij interessante onderwerpen uit het verre of minder verre verleden van de gemeente. Het is een leuk hebbeding of geschenkidee. Dit jaar belicht het jaarboek onder andere oude straat- en plaatsnamen van Ardooie, een soldatenbrief uit Spanje, de Gilde der Ambachten en Neringen in Ardooie, de militaire raid Bruxelles – Oostende in 1902, het altaar van Onze-Lieve-Vrouw in de kerk van Ardooie en 75 jaar Sint-Cecilia Ardooie-Koolskamp.
 1. Aftrap BOB-wintercampagne bewijst: drugs worden almaar groter probleem in het verkeer
  Brugge/Veurne/Ieper/Roeselare/Kortrijk

  Aftrap BOB-wintercam­pag­ne bewijst: drugs worden almaar groter probleem in het verkeer

  Gouverneur Carl Decaluwé is redelijk ontstemd over het hoge aantal inbreuken dat werd vastgesteld tijdens het West-Vlaams weekend zonder alcohol en drugs in het verkeer. 41 bestuurders speelden hun rijbewijs kwijt. Maar vooral het feit dat het aantal betrapten in alle categorieën - drugs op kop - stijgt, zit Decaluwé hoog. Al is enige nuance van de cijfers op z’n plaats.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.