Winterbar Wünderbar in Tielt
Volledig scherm
PREMIUM
Winterbar Wünderbar in Tielt © Wunderbar/MD Photography

De sfeer van après-ski, een warme glühwein of een aperitief met vrienden? Deze winterbars in Zuid-West-Vlaanderen warmen je de komende weken op

Kortrijk/Ieper/RoeselareDe winter staat voor de deur, de kerstballen mogen van zolder en velen zijn al aan het duimen voor een eerste winterse bui. December staat synoniem voor gezelligheid en coronapandemie of niet, wij zijn alvast van plan om er ook dit jaar het beste van te maken. We zochten en vonden dan ook enkele leuke winterbars in de buurt waar iedereen welkom is om zich op een veilige manier op te warmen.

 1. Feestzaal Gravenhof heropent als theaterrestaurant: “Een trouwfeest kan nog, als dat in ons thema past”
  PREMIUM
  Torhout

  Feestzaal Gravenhof heropent als theaterres­tau­rant: “Een trouwfeest kan nog, als dat in ons thema past”

  De bekende feestzaal Gravenhof in Torhout, waar vele honderden koppeltjes ooit een trouwfeest organiseerden, verandert begin februari in een theaterrestaurant. Het koppel Bjorn Inghelbrecht (35) en Jill Vanhove (30) heeft de zaak overgenomen van de familie Van Den Heuvel. Verwacht je aan een open restaurant dat zeven dagen op zeven is geopend, met af en toe leuke shows. “We willen voor elk wat wils, van schlagernamiddagen tot burlesque”, zeggen de nieuwe uitbaters.
 2. Triageposten nemen nu ook coronatesten af zonder afspraak
  Roeselare/Tielt/Menen/Torhout

  Triagepos­ten nemen nu ook coronates­ten af zonder afspraak

  Voortaan kan iedereen zich zonder afspraak, mét een CTPC-code aanmelden voor een COVID-test in de triageposten van AZ Delta in Roeselare, Torhout, Menen en Tielt. Dit kan elke weekdag tussen 13 en 16.30 uur, maar niet in het weekend. Naast je CTPC-code, die je kan aanvragen via mijngezondheid.be, is ook het bijhebben van je identiteitskaart een must. Op alle andere momenten en in het weekend werken de triageposten op afspraak. Ondanks deze wijziging blijft de fastlane voor zorgverleners ook behouden. Die is er voor alle zorgverleners die in contact komen met patiënten. Zij kunnen zich zonder afspraak aanmelden voor een coronatest en krijgen hun resultaat binnen de 16 uur.