Jonah Muylle heeft zin om er weer in te vliegen.
Volledig scherm
Jonah Muylle heeft zin om er weer in te vliegen. © Maxime Petit

Cultuurkapel De Schaduw herademt nu beperkte culturele buitenactiviteiten weer kunnen: “Vanaf zaterdag terras en binnen enkele weken ook outdoor voorstellingen”

ArdooieHet buitenplan dat op zaterdag 8 mei ingaat geeft groen licht aan beperkte culturele evenementen. Cultuurkapel De Schaduw grijpt die versoepeling direct aan om opnieuw wat leven in de brouwerij te brengen. Naast de kapel langs de Wezestraat openen ze komende zaterdag hun ‘Grasterras’ waar het gezellig vertoeven wordt, en vanaf 22 mei programmeren ze er ook muziek, comedy,… “Al onze medewerkers waren direct dolenthousiast om de handen uit de mouwen te steken. Het doet deugd om alles weer in gang te steken”, aldus bezieler Jonah Muylle.

 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 2. Van groenslingers over éénrichtingsverkeer tot fietsstraat: Ardooisesteenweg transformeert tegen eind 2022 tot veilige en aantrekkelijke boulevard
  Roeselare

  Van groenslin­gers over éénrich­tings­ver­keer tot fiets­straat: Ardooise­steen­weg transfor­meert tegen eind 2022 tot veilige en aantrekke­lij­ke boulevard

  Stad Roeselare wil de Ardooisesteenweg, vanaf het kruispunt met de Mandellaan richting centrum, omturnen tot een aantrekkelijke en groene toegangspoort tot de stad waar fietsers en voetgangers koning zijn. De invalsweg wordt tegen eind omgeturnd tot fietsstraat en vanaf supermarkt Carrefour zal je met de auto enkel nog richting station kunnen rijden. De plannen liggen maandag voor in de gemeenteraad en het is de bedoeling dat de nutwerken starten in de tweede helft van september.
 1. V8 Brothers Village verhuist van Gits naar Zarren, maar beperkt tickets tot 1.500 per dag: “We willen vermijden dat we mensen moeten teleurstellen”
  Zarren/Gits

  V8 Brothers Village verhuist van Gits naar Zarren, maar beperkt tickets tot 1.500 per dag: “We willen vermijden dat we mensen moeten teleurstel­len”

  Na acht succesvolle edities op het domein van Dominiek Savio strijkt het V8 Brothers Village dit jaar op 3 en 4 juli neer op een weide in de Vlaestraat in Zarren. De kaartenverkoop wordt bewust gelimiteerd, maar de rockabilly-en oldtimertweedaagse, die in 2019 nog 8.000 man naar Gits lokte, wordt sowieso het allereerste grote zomerevenement in onze regio.