Een bestelwagen van Stadsbader knalde op een Nederlandse vrachtwagen in de file op de E403.
Volledig scherm
Een bestelwagen van Stadsbader knalde op een Nederlandse vrachtwagen in de file op de E403. © LSI

Chauffeur komt om het leven in file op tweede dag van wegenwerken op E403 in Ardooie

Ardooie/Roeselare/Lichtervelde/HarelbekeOp de E403 in Ardooie richting Brugge is dinsdagmiddag een chauffeur om het leven gekomen bij een ongeval. De man reed met de bestelwagen van zijn werkgever achteraan in op de staart van een file aan de wegenwerken.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Davidsfonds Koolskamp deelt prijzen fietszoektocht uit
  Koolskamp

  Davids­fonds Koolskamp deelt prijzen fietszoek­tocht uit

  Davidsfonds Koolskamp heeft in OC ’t Zonneke de prijzen uitgedeeld van de fietszoektocht door Koolskamp, Lichtervelde, Gits en Ardooie, die van 15 juni tot 15 september werd georganiseerd. De hoofdprijs, een arrangement voor twee geschonken door Hostellerie De Goedendag in Lissewege, was voor Arlette Vermeulen. Orphee D’Haeveloose ging naar huis met een wijnpakket van Wijnhuis Goussaert en een waardebon van Dessago. Rutger Baert won de derde prijs en kreeg het boek ‘Ten oorlog’. Jolien Vancoillie won een wijnpakket van Wijnhuis Goussaert en Jerry Jacobs won als vijfde in de eindstand het boek De Bourgondiërs. In totaal telde de fietszoektocht 74 deelnemers. Twintig onder hen vielen in de prijzen.
 2. Roeselaars stadsbestuur herdenkt Schuwe Maandag
  Roeselare

  Roeselaars stadsbe­stuur herdenkt Schuwe Maandag

  Aan de kapel toegewijd aan O.L.V. van Smarten werd zondag met veel protocol Schuwe Maandag herdacht. Schuwe Maandag wordt ook wel eens de zwartste bladzijde uit de Roeselaarse geschiedenis genoemd. Op 19 oktober 1914 vielen de Duitsers Roeselare binnen om te kunnen doorstoten naar Ieper. De geallieerde stellingen in Ieper waren nog niet klaar, dus probeerden Franse soldaten tijd te winnen door de inname van Roeselare te bemoeilijken. De burgers betaalden daar een hoge prijs voor. 39 burgers kwamen om. Tot op vandaag herdenken het stadsbestuur en de Verbroedering van Vaderlandslievende Verenigingen Roeselare jaarlijks die dag met toespraken en het neerleggen van bloemen.