N37 Ardooie
Volledig scherm
N37 Ardooie © Google Street View

CD&V niet akkoord met herindeling N37 tot Vlaamse Hoofdweg

ArdooieDe CD&V afdeling Ardooie – Koolskamp is niet te vinden voor de mogelijke plannen om de N37 om te vormen tot een ‘Vlaamse Hoofdweg’.

 1. VVVR brengt hulde aan Koning-Soldaat en Helden van de Ijzer
  Roeselare/Nieuwpoort

  VVVR brengt hulde aan Ko­ning-Sol­daat en Helden van de Ijzer

  De Groote Oorlog mag nooit vergeten worden. Voor de 87e keer op rij werd zondag in Nieuwpoort hulde gebracht aan koning Albert I en de duizenden Helden van de Ijzer. Vanuit alle hoeken van het land kwamen mensen bijeen aan de voet van het imposante Koning Albert I monument om zowel de Koning-Soldaat als alle Belgische soldaten die sneuvelden tijdens de Groote Oorlog in eendracht te herdenken. Tijdens de plechtigheid tekende ook een delegatie van de Verbroedering van Vaderlandslievende verenigingen Roeselare present die er bloemen neerlegde.
 2. Leer laagstam fruitbomen snoeien
  Roeselare

  Leer laagstam fruitbomen snoeien

  Altijd al willen leren hoe je laagstam fruitbomen correct snoeit? Dan is de snoeiles die VELT Roeselare en Stadlandschap West-Vlaamse hart op zaterdag 13 augustus organiseren iets voor jou. Er wordt gestart met een theoretische uitleg in groep en vervolgens ga je in kleine groepjes zelf aan de slag onder de deskundige begeleiding van André Houthoofd. De snoeiles wordt georganiseerd in de boomgaard van Freinetschool De Bonte Specht langs de Honzebroekstraat 23 van 13.30 tot 16.30 uur. Deelnemen kost 3 euro voor leden van VELT? 10 euro voor niet-leden. Inschrijven doe je via inschrijvingen.roeselare@velt.nu. Vergeet zeker je eigen snoeischaar niet mee te brengen.
 1. Seingeversclub Rikko organiseert zelf wielerwedstrijd: “Wellicht uniek in Vlaanderen”
  Ardooie

  Seingevers­club Rikko organi­seert zelf wielerwed­strijd: “Wellicht uniek in Vlaanderen”

  Met een honderdtal leden leidt Seingeversclub Rikko jaarlijks zo’n 300 koersen en andere sport- en culturele evenementen in goede banen. Dit steeds op vraag van een organisatie. Maar op 15 augustus organiseert de club van voorzitter Rik Goemaere, samen met Johan Laridon van praatcafé De Groene Dreve en Arlette Declerck van café De Roose, voor het eerst zelf een wielerwedstrijd: ‘Ne Grooten Velokoers’.
 2. Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs
  Livios

  Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs

  De keuken is vaak de eerste ruimte die je vernieuwt, nadat je een huis of appartement hebt gekocht. We willen deze ruimte meestal anders, beter, meer naar onze eigen smaak en behoefte inrichten. Maar het budget strooit meer dan eens roet in het eten: de gemiddelde prijs voor een volledig uitgeruste keuken ligt namelijk op zo’n 10.000 à 15.000 euro. Bouwsite Livios geeft vijf praktische tips om de prijs te drukken.