Leden van de burgerplatformen hangen borden tegen ‘Ventilus bovengronds’ op.
Volledig scherm
Leden van de burgerplatformen hangen borden tegen ‘Ventilus bovengronds’ op. © rv

Burgerplatformen plaatsen ruim 300 extra borden tegen ‘Ventilus bovengronds’

West-VlaanderenVlaams omgevingsminister Zuhal Demir neemt heel binnenkort een beslissing over het omstreden Ventilus-project. Ook de burgerplatformen laten nog eens van zich horen: het voorbije weekend plaatsten ze 300 extra protestborden tegen een bovengrondse verbinding.

 1. AZ Delta gestart met bouw huisartsenwachtpost en Zorgcentrum na Seksueel Geweld op campus Rumbeke
  Rumbeke

  AZ Delta gestart met bouw huisartsen­wacht­post en Zorgcen­trum na Seksueel Geweld op campus Rumbeke

  Op campus Rumbeke van AZ Delta is deze week gestart met de bouw van de huisartsenwachtpost en het definitieve Zorgcentrum na Seksueel Geweld (ZSG). Beide gebouwen komen ter hoogte van de spoeddienst. De spoeddienst blijft tijdens de werken altijd bereikbaar. De huisartsenwachtpost is er voor patiënten die dringende medische hulp nodig hebben tijdens het weekend of feestdagen en zal vermoedelijk klaar zijn tegen eind oktober 2023. Het zorgcentrum na Seksueel Geweld is voorlopig nog te vinden in een tijdelijk onderkomen bij ingang Oost. Het definitieve zorgcentrum, achter de spoeddienst, zou eind mei 2023 in gebruik genomen kunnen worden.
 1. Actiecomité en Ardoois gemeentebestuur samen tegen herindeling N37 tot Vlaamse Hoofdweg: “Dringend derde rijstrook op E403 in plaats van semi-autosnelweg door onze gemeente”
  PREMIUM
  Ardooie

  Actieco­mité en Ardoois gemeentebe­stuur samen tegen herinde­ling N37 tot Vlaamse Hoofdweg: “Dringend derde rijstrook op E403 in plaats van se­mi-autosnel­weg door onze gemeente”

  Ardooie zegt luid en duidelijk neen tegen de herclassificatie van de N37 tot Vlaamse Hoofdweg. Niet alleen het gemeentebestuur is fundamenteel tegen de plannen om van de N37 de belangrijkste verkeersas tussen Aalter en Roeselare te maken, ook het nagelnieuwe actiecomité ‘Leefbaar Ardooie - NEEN aan N37 Ardooie als Vlaamse Hoofdweg’ verzet zich tegen de plannen en bracht het onderwerp maandagavond op de gemeenteraad. De visie vanuit Ardooie is duidelijk: “We pleiten voor de N37 als Regionale Weg met invoering van tol in combinatie met een derde rijstrook op de E403”, aldus schepen Véronique Buyck (Groep 82).
 2. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?