De ravage was groot, voor het slachtoffer kwam alle hulp te laat
Volledig scherm
De ravage was groot, voor het slachtoffer kwam alle hulp te laat © AHK

Bestuurder (30) sterft na klap tegen afsluiting woning en boom: “Hij was een levensgenieter waar je altijd op kon rekenen”

Ardooie / IzegemIn de Izegemsestraat in Ardooie is vrijdag rond 19.30 uur Marc Vanhauwaert (30) uit Izegem om het leven gekomen. De man verloor de controle over zijn stuur in een bocht en kwam tegen hoge snelheid tegen een afsluiting en een boom terecht. Hij overleed ter plaatse. “Je kon altijd op hem rekenen, we gaan hem enorm missen”, vertelt een van zijn zussen.

 1. Voorbereidende werken Markt gaan nieuwe fase in
  Meulebeke

  Voorberei­den­de werken Markt gaan nieuwe fase in

  Op maandag 23 mei gaat de derde fase van de nutswerken voor de heraanleg van de Meulebeekse Markt van start. De nutswerken starten in de Oostrozebekestraat/Gentstraat. Hierdoor zal de Oostrozebekestraat afgesloten worden aan het kruispunt met de Gentstraat. De omleiding loopt via Bertje Santensweg, Holdestraat, Barnumstraat en Kapellestraat. De doorgang naar de Markt is wel weer mogelijk via de Kasteelstraat, Goethalsplaats en Kerkstraat. Parkeren blijft mogelijk op het Marktplein en in de Holdestraat.
 1. Zo VeloVeilig is Ardooie: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  Ardooie

  Zo VeloVeilig is Ardooie: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Ardooie hebben 33 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.
 2. Midwest zoekt taalhulpen
  Roeselare

  Midwest zoekt taalhulpen

  Midwest, de intergemeentelijke samenwerking tussen Ardooie, Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lichtervelde, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Pittem, Roeselare, Ruiselede, Staden, Tielt, Wielsbeke en Wingene, is op zoek naar taalhulpen. Dit zijn vrijwilligers die nieuwkomers helpen communiceren met sociaal assistenten, leerkrachten en andere dienstverleners. Hiervoor moet je dus vlot zijn in het Nederlands en een andere taal. Geïnteresseerd? Op donderdag 2 juni is er van 18.30 tot 21.30 uur is er een online infosessie over taalhulpen. Je komt meer te weten over wat een taalhulp is, hoe je een taalhulp wordt, voor welke gesprekken je kan worden ingezet, … Inschrijven en meer info via https://www.midwest.be/.