Axelle Georges en Mathias Vackier verwelkomen iedereen vanaf 30 oktober in Groenten en Fruit De Statie.
Volledig scherm
Axelle Georges en Mathias Vackier verwelkomen iedereen vanaf 30 oktober in Groenten en Fruit De Statie. © Maxime Petit

Ardoois station wordt Groenten en Fruit De Statie: “We kregen dit idee tijdens de lockdown”

ArdooieNa jaren leegstand krijgt het vroegere stationsgebouw van Ardooie een nieuwe invulling. Op vrijdag 30 oktober openen Axelle Georges (25) en Mathias Vackier (29) op de hoek van de Stations- en de Biekorfstraat Groenten en Fruit De Statie. Het koppel kent de branche, want Mathias brengt al jaren groenten en fruit aan de man als marktkramer. Maar corona, en de tijdelijke afgelasting van de wekelijkse markten, deed hen nadenken over een alternatief met de winkel als resultaat.

 1. Van TikTokroute over dorp van de kerstman tot klank- en lichtspel op stadhuis: Roeselare gaat voor kerstmagie in de bubbel
  Roeselare

  Van TikTokrou­te over dorp van de kerstman tot klank- en lichtspel op stadhuis: Roeselare gaat voor kerstmagie in de bubbel

  Roeselare transformeert tegen halfweg december in een magische winterwandelstad. Zodra je door één van de zes grote, verlichte toegangspoorten de Roeselaarse kerstwereld in het centrum van de stad binnenwandelt, zal je overdonderd worden door onder meer een klank- en lichtspel op het stadhuis en de belforttoren, het dorp van de kerstman op de Grote Markt, het Wensenplein van Kerst #VANRSL voor al je kerstselfies op het Stationsplein en de RSL TikTok Kerstmis Tour. “Het wordt anders, maar daarom niet minder”, zegt burgemeester Kris Declercq (CD&V). “We willen de Roeselarenaar volop laten genieten met hun bubbel.”
 1. Verkeershinder door sloop ACV
  Roeselare

  Verkeers­hin­der door sloop ACV

  Het verkeer in de Henri Horriestraat zal vanaf vrijdag 27 november hinder ondervinden door de sloop van de gebouwen van het ACV. Tijdens de werken, die enkele weken in beslag zullen nemen, zal er een veiligheidszone worden afgebakend. Daardoor zal er één rijstrook worden ingenomen. Om dit op een veilige en vlotte manier te laten verlopen, zal er in de Henri Horriestraat eenrichtingsverkeer zijn, vanaf het kruispunt met de Hendrik Consciencestraat. Doorgaand verkeer zal steeds mogelijk zijn, maar het zal niet toegelaten zijn om parking De Munt te verlaten in de richting van de Hendrik Consciencestraat.
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 3. Deze restaurants uit onze regio vind je in de gloednieuwe Gault&Millau gids
  Mandelstreek

  Deze restau­rants uit onze regio vind je in de gloednieu­we Gault&Millau gids

  Coronacrisis of niet, Gault&Millau hield er aan om hun nieuwe culinaire gids voor 2021 vandaag toch voor te stellen. Op die manier willen ze de sector meer dan ooit de aandacht te geven die ze verdient, en de restaurateurs en gasten een perspectief bieden op de toekomst. In de gloednieuwe gastronomische gids prijken dit jaar 16 restaurants uit de Mandelstreek. Wie wist (opnieuw) een plekje te veroveren?
 1. Waaghalzen glijden van natuurlijke waterglijbaan in het midden van het regenwoud
  Play

  Waaghalzen glijden van natuurlij­ke waterglij­baan in het midden van het regenwoud

 2. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?