In het Bockorcafé kijken ze al uit naar het WK voetbal.
Volledig scherm
PREMIUM
In het Bockorcafé kijken ze al uit naar het WK voetbal. © CDR

Ardooie heeft wél zin in WK voetbal: winterbar opent al vroeger en ook Bockorcafé trekt tricolore jasje aan: “Onvervalste WK-sfeer in een winters jasje”

ArdooieVlaanderen loopt nog niet warm voor het WK voetbal, maar Ardooie gaat wel een feestje bouwen. Winterbar Barthazar opent de deuren een week vroeger dan gepland als WK-chalet en staat als één blok achter onze Rode Duivels. Ook in het Bockorcafé kun je zo goed als alle matchen volgen. “Het is misschien vreemd om in putje winter voetbal te kijken, maar we gaan voor een gezellige WK- en kerstsfeer”, zegt Dieter Verbeest van Barthazar.

 1. Oekene Inviteert verkoopt nieuwjaartickets
  Oekene

  Oekene Inviteert verkoopt nieuwjaar­tic­kets

  Cultuurwerking Oekene Inviteert reikt een helpende hand in de zoektocht naar het ultieme kerst- of nieuwjaarsgeschenk. In ruil voor 20 euro kan je bij hen een concertticket aankopen dat één jaar geldig is voor een concert naar keuze uit minstens zes concerten uit hun concertkalender. Indien er sprake is van afwijkende concertprijzen worden die verrekend aan de inkom. Bedrijven kunnen bovendien ook gepersonaliseerde tickets aankopen. Bestellen doe je door het bedrag van het aantal gewenste tickets te storten op het rekeningnummer BE72 7310 3026 8116 van vzw Collectief ‘De LINK’ met vermelding van het aantal gewenste nieuwjaartickets, je naam, adres en mailadres. De tickets worden vervolgens per post opgestuurd. Meer op www.oekeneNV.be.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Vuurwerk uitzonderlijk toegestaan tussen 23.30 en 00.30 uur met oudjaar
  Ardooie

  Vuurwerk uitzonder­lijk toegestaan tussen 23.30 en 00.30 uur met oudjaar

  Vuurwerk afsteken zonder vergunning is normaliter uit den boze in Ardooie. Maar voor het inluiden van het nieuwe jaar wordt een uitzondering gemaakt. “Op oudejaarsnacht kan vuurwerk afgestoken worden tussen 23.30 en 0.30 uur”, zegt burgemeester Karlos Callens (Groep 82). “Dit op voorwaarde dat er op voorhand een melding van gemaakt wordt.” Dit dient te gebeuren uiterlijk op 26 december via https://www.ardooie.be/wonen/milieu-natuur/meldingsformulier-gebruik-van-vuurwerk. Het vuurwerk kan enkel afgestoken worden op privaat domein en dus niet op de openbare weg. Wensballonnen zijn verboden wegens te groot brandgevaar.
 3. Data bekend voor gemeenteraadszittingen 2023
  Roeselare

  Data bekend voor gemeente­raads­zit­tin­gen 2023

  In 2023 staan tien zittingen van de Roeselaarse gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn (RMW) en twee themagemeenteraden gepland. Dit op 23 januari, 13 februari, 27 maart, 15 mei, 16 mei, 26 juni, 11 september, 16 oktober, 21 november, 18 en 19 december. De zittingen op 16 mei en 21 november zijn themazittingen. De locaties en agenda’s kunnen steeds geraadpleegd worden op www.roeselare.be. De zittingen worden bovendien gelivestreamd zodat ze ook via de stadswebsite te volgen en later opnieuw te beluisteren zijn. Ga daarvoor naar www.roeselare.be/gemeenteraad.
 4. Na vroeggeboorte van Achilles willen Ellen en Jurgen hun klanten bedanken voor steun en begrip: “Naar aanleiding van zijn eerste verjaardag geven wij 500.000 euro weg”
  PREMIUM
  Roeselare

  Na vroegge­boor­te van Achilles willen Ellen en Jurgen hun klanten bedanken voor steun en begrip: “Naar aanleiding van zijn eerste verjaardag geven wij 500.000 euro weg”

  17 december wordt een bijzondere dag voor Ellen Denoo en Jurgen Vanbiervliet, zaakvoerders van het Roeselaarse Kapsalon Chic. Die dag wordt hun oudste zoon Arthur 7, terwijl het dan ook exact één jaar geleden is dat de kleine Achilles op amper 24 weken werd geboren. Die dubbele verjaardag willen Ellen en Jurgen nu aangrijpen om hun klanten te bedanken voor alle steun en begrip via een bijzondere actie. “We verdelen 1.000 verjaardagskaarten die elk 500 euro waard zijn”, zegt het koppel.