Premier Alexander De Croo geeft symbolisch wat aarde uit zijn tuin in de Vlaamse Ardennen aan de 'rootbox' binnen het gloednieuwe Rootbox-hoofdkwartier van Ardo.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo geeft symbolisch wat aarde uit zijn tuin in de Vlaamse Ardennen aan de 'rootbox' binnen het gloednieuwe Rootbox-hoofdkwartier van Ardo. © Maxime Petit

Ardo opent met Rootbox nieuw duurzaam hoofdkantoor: “Gebouw gebruikt warmte van naburige fabriek”

ArdooiePremier Alexander De Croo mocht maandag met wat aarde uit zijn tuin in de Vlaamse Ardennen een ‘rootbox’ op het nieuwe hoofdkwartier van diepvriesgroentenproducent Ardo in Ardooie vullen. Het symbolisch gebaar verving het traditionele lintjesgeknip dat bij de opening van een nieuw gebouw hoort en toont ook aan dat het bedrijf ook op zijn gloednieuwe hoofdzetel duurzaamheid hoog in het vaandel blijft houden.

 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. Stadlandschap zoekt vrijwillige knotters
  Roeselare

  Stadland­schap zoekt vrijwilli­ge knotters

  De winter staat voor de deur en dus breekt ook het seizoen aan om de wilgen te knotten. Binnen Stadlandschap West-Vlaamse Hart zijn jaarlijks een 50-tal vrijwilligers aan de slag die in ruil voor het brandhout gaan knotten bij eigenaars van knotwilgen die geen tijd, materiaal, kennis, kunde of goesting hebben om zelf aan de slag te gaan. Om alle aanvragen van eigenaars van knotbomen aan te kunnen, zoekt het Stadlandschap nieuwe vrijwillige knotters. Interesse? Neem dan een kijkje op www.westvlaamsehart.be/knotbomen.