De burgemeesters namen de 2.500 suggestiebladen in ontvangst.
Volledig scherm
De burgemeesters namen de 2.500 suggestiebladen in ontvangst. © CDR

Actiegroepen overhandigen 2.500 bezwaren aan zeven burgemeesters tegen hoogspanningslijn langs E403: “Elia heeft de goedkoopste optie gekozen”

De Burgerplatforms Leefbaar E403 en Begraaf Ventilus hebben in het bijzijn van honderd bezorgde bewoners meer dan 2.500 suggesties, vragen, bezorgdheden en bezwaren over hoogspanningslijn Ventilus bezorgd aan de zeven betrokken gemeentebesturen. Ze hopen samen met de politiek druk te kunnen zetten op energiebeheerder Elia om af te stappen van het plan om 22 kilometer aan nieuwe bovengrondse leidingen te realiseren langs de E403.

0 reacties

 1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 2. Wachttijden tot 4 uur aan de Tieltse autokeuring: “Met het oude systeem zonder afspraken had je dit soort toestanden toch niet?”
  Tielt

  Wachttij­den tot 4 uur aan de Tieltse autokeu­ring: “Met het oude systeem zonder afspraken had je dit soort toestanden toch niet?”

  Tijdens de coronaperiode was het enkel mogelijk om op afspraak naar de autokeuring te gaan. Sinds 1 augustus is dat systeem deels afgevoerd, en kan je op bepaalde dagen zonder afspraak langsgaan. Dat zorgt voor een stormloop. “Ik dacht dat wat vroeger opstaan wel zou helpen”, zegt Bart Coene uit Oedelem, die al sinds 5.30 stond aan te schuiven. In heel de provincie West-Vlaanderen was er een enorme drukte aan de keuringsstations.
 3. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.
 4. Wezefeesten komen eraan
  Ardooie

  Wezefees­ten komen eraan

  Ardooie maakt zich op voor de Wezefeesten die op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 augustus het weiland langs de Wezestraat 32 inpalmen. Het Wezebestuur bouwt er opnieuw een pop-up zomerbar op en zorgt er voor heel wat randanimatie voor jong en oud. Zo kan je er op vrijdag 12 augustus vanaf 16 uur terecht voor een afterwork en is er om 22.30 uur een dj-set door Dennis Cartier. Op zaterdag 13 augustus kan je van 9.30 tot 14.30 uur deelnemen aan een gezinswandeltocht van 5 kilometer. Inschrijven moet gebeuren voor woensdag 10 augustus via wezewandeltocht@outlook.be. Die dag opent de pop-up bar om 10 uur, is er vanaf 14 uur een kindernamiddag en is er ’s avonds een openluchtfuif met dj’s Aslani en Niché. Op zondag 134 augustus tot slot is er vanaf 9.30 uur een groentenkaarting, coureur café vanaf 10 uur en tussen 13 en 15 uur kan je deelnemen aan een gezinsfietstocht. Ook hiervoor dient er voor 10 augustus ingeschreven te worden via de.wezegezinsfietstocht@gmail.com. Meer via wezefeesten.be.