Adhemar en Ella vieren hun 60-jarig jubileum.
Volledig scherm
Adhemar en Ella vieren hun 60-jarig jubileum. © Joke Couvreur

60-jarig jubileum voor Adhemar en Ella

0 reacties

 1. Landelijke Gilde en Ferm bundelen krachten voor hoevefietstocht
  Koolskamp

  Landelijke Gilde en Ferm bundelen krachten voor hoevefiets­tocht

  De tweejaarlijkse hoevefietstocht is terug. Op zondag 26 juni organiseren de Landelijke Gilde en Ferm Koolskamp die voor het eerst opnieuw sinds 2018. Het wordt een gezinsfietstocht met vijf stopplaatsen. “De fietstocht is zowel voor groot als klein toegankelijk”, vertelt Lieven Cortvriendt. “Er zijn 2 afstanden: 25 en 40 kilometer. De deelnemers krijgen op iedere stopplaats iets culinairs aangeboden en afsluiten doen we rond 17.30 uur met een barbecue in de loods van Hokotrans in de Oude Zwevezeelsestraat 13.” Daar kun je tussen 14 en 15 uur starten. Inschrijven voor 19 juni door het exacte bedrag, samen met je naam, het aantal volwassenen, kinderen en kleuters die zullen deelnemen, over te schrijven op BE40 7386 1800 0863 Kaarten kosten 25 euro, kinderen tussen 6 en 12 betalen 12 euro en kleuters nemen gratis deel. Meer info bij Danny Vanpoucke op 0497/59.80.61.
 2. Van duidelijke regels voor aantrekkelijke winkelstraten tot subsidies om kwalitatieve winkels aan te trekken: Roeselare schakelt versnelling hoger als bekoorlijke shoppingstad
  PREMIUM
  Roeselare

  Van duidelijke regels voor aantrekke­lij­ke winkelstra­ten tot subsidies om kwalitatie­ve winkels aan te trekken: Roeselare schakelt versnel­ling hoger als bekoorlij­ke shopping­stad

  Roeselare wil het shoppen in de stad nog aantrekkelijker maken. Daarom neemt het bestuur enkele gerichte beleidsbeslissingen. Zo zet de stad via een bijgestuurd subsidiebeleid nog sterker in op het aantrekken van kwalitatieve winkels en horeca, en maken ze ook duidelijke welke winkels ze liever niet in het centrum zien opduiken. Ook wordt het kernwinkelgebied uitgebreid en moeten de shoppingstraten er uitnodigender bijliggen.
 3. Oppositiepartij Vooruit herhaalt vraag om doorgaand vrachtverkeer te bannen na slechte Veloveilig-score van Tielt
  Tielt

  Oppositie­par­tij Vooruit herhaalt vraag om doorgaand vrachtver­keer te bannen na slechte Veloveilig-sco­re van Tielt

  Uit de resultaten van onze VeloVeilig-rondvraag bleek dat slechts 14 procent van de Tieltenaars het veilig fietsen vindt in zijn of haar buurt. Een reactie van de schepen van mobiliteit kon je al lezen. Nu reageert ook Simon Bekaert van oppositiepartij Vooruit op die cijfers. Volgens Bekaert kunnen er nu al verschillende maatregelen genomen worden om Tielt veiliger te maken voor fietsers.