1. MIJN DORP. Johan Laridon, zaakvoerder van praatcafé De Groene Dreve: “Na de dramatische brand hebben de Ardooienaars bewezen dat ik op hen kan rekenen. En dat is absoluut wederzijds”
  PREMIUM

  MIJN DORP. Johan Laridon, zaakvoer­der van praatcafé De Groene Dreve: “Na de dramati­sche brand hebben de Ardooie­naars bewezen dat ik op hen kan rekenen. En dat is absoluut wederzijds”

  Johan Laridon (55) is dan wel een geboren Izegemnaar, het is in Ardooie dat de zaakvoerder van praatcafé De Groene Dreve zich echt thuis voelt. Hoewel de gemeente voor hem ook synoniem staat met een enorm verdriet, zijn het de Ardooienaars die hem er ook weer bovenop hielpen. Met veel plezier neemt hij ons dan ook op sleeptouw door zijn Ardooie.
 2. Vuurwerk uitzonderlijk toegestaan tussen 23.30 en 00.30 uur met oudjaar
  Ardooie

  Vuurwerk uitzonder­lijk toegestaan tussen 23.30 en 00.30 uur met oudjaar

  Vuurwerk afsteken zonder vergunning is normaliter uit den boze in Ardooie. Maar voor het inluiden van het nieuwe jaar wordt een uitzondering gemaakt. “Op oudejaarsnacht kan vuurwerk afgestoken worden tussen 23.30 en 0.30 uur”, zegt burgemeester Karlos Callens (Groep 82). “Dit op voorwaarde dat er op voorhand een melding van gemaakt wordt.” Dit dient te gebeuren uiterlijk op 26 december via https://www.ardooie.be/wonen/milieu-natuur/meldingsformulier-gebruik-van-vuurwerk. Het vuurwerk kan enkel afgestoken worden op privaat domein en dus niet op de openbare weg. Wensballonnen zijn verboden wegens te groot brandgevaar.
 3. Melanie bouwt haar cateringzaak uit tot Eethuis Camillus dat in het voorjaar opent in de Poststraat: “Dankzij de Lokaalbrunches ontdekte ik dat ik graag omringd ben door mensen”
  PREMIUM
  Roeselare

  Melanie bouwt haar catering­zaak uit tot Eethuis Camillus dat in het voorjaar opent in de Poststraat: “Dankzij de Lokaalbrun­ches ontdekte ik dat ik graag omringd ben door mensen”

  Melanie Vanstaen (40) vormt in het voorjaar van 2023 haar cateringbedrijf om tot Eethuis Camillus. Dat zal onderdak vinden langs de Poststraat, in een huis dat dateert uit 1900. De verbouwingswerken zijn er volop aan de gang. Met Eethuis Camillus wil Melanie straks focussen op lunches, desserts en koffie of thee en taart. “Huisbereid, lokaal, veel groenten en kleurrijk worden de codewoorden van wat hier straks op tafel komt”, aldus Melanie.
 1. Data bekend voor gemeenteraadszittingen 2023
  Roeselare

  Data bekend voor gemeente­raads­zit­tin­gen 2023

  In 2023 staan tien zittingen van de Roeselaarse gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn (RMW) en twee themagemeenteraden gepland. Dit op 23 januari, 13 februari, 27 maart, 15 mei, 16 mei, 26 juni, 11 september, 16 oktober, 21 november, 18 en 19 december. De zittingen op 16 mei en 21 november zijn themazittingen. De locaties en agenda’s kunnen steeds geraadpleegd worden op www.roeselare.be. De zittingen worden bovendien gelivestreamd zodat ze ook via de stadswebsite te volgen en later opnieuw te beluisteren zijn. Ga daarvoor naar www.roeselare.be/gemeenteraad.

Populair in HLN+ REGIO

 1. De Knusse Avond brengt ‘Jozef Onthult’
  Ardooie

  De Knusse Avond brengt ‘Jozef Onthult’

  De Knusse Avond van Jubilate-De Tassche is, na twee maal uitstel door corona, op vrijdag 16 en zaterdag 17 december eindelijk aan z’n 21e editie toe. Programmator Bart Claeys legde hiervoor De Gemene Delers vast met ‘Jozef Onthult’, een kerstcabaret waarbij humor en muziek hand in hand gaan. Verwacht je niet aan een zeemzoeterige avond of een traditioneel kerstconcert. Integendeel, het kerstverhaal wordt geserveerd met een serieuze hoek af en doorspekt met tal van gekende populaire liederen die een nieuwe grappige tekst krijgen. De Knusse Avond vindt plaats in OC De Tassche langs de Roeselaarsestraat. Op beide avonden ben je er welkom vanaf 20 uur. Tickets in voorverkoop kosten 10 euro en kan je verkrijgen bij Bart via 0476/30.63.24. Aan de deur betaal je 12 euro.
 1. Oekene Inviteert verkoopt nieuwjaartickets
  Oekene

  Oekene Inviteert verkoopt nieuwjaar­tic­kets

  Cultuurwerking Oekene Inviteert reikt een helpende hand in de zoektocht naar het ultieme kerst- of nieuwjaarsgeschenk. In ruil voor 20 euro kan je bij hen een concertticket aankopen dat één jaar geldig is voor een concert naar keuze uit minstens zes concerten uit hun concertkalender. Indien er sprake is van afwijkende concertprijzen worden die verrekend aan de inkom. Bedrijven kunnen bovendien ook gepersonaliseerde tickets aankopen. Bestellen doe je door het bedrag van het aantal gewenste tickets te storten op het rekeningnummer BE72 7310 3026 8116 van vzw Collectief ‘De LINK’ met vermelding van het aantal gewenste nieuwjaartickets, je naam, adres en mailadres. De tickets worden vervolgens per post opgestuurd. Meer op www.oekeneNV.be.
 2. Sloophamer creëert volgende maand toegang tot nieuw stadhuis
  Roeselare

  Sloophamer creëert volgende maand toegang tot nieuw stadhuis

  Op de Roeselaarse Grote Markt is enkele weken terug gestart met de werken aan het historische belfort. Hiertoe werd het gebouw naast het stadhuis volledig ingepakt. Op vandaag is de gevelreiniging al afgerond en is de aannemer volop bezig met het restaureren van de natuursteen en de gevelstenen. In januari volgt een ingrijpende sloop. Dan gaat het verbindingstukje tussen het belfort en het stadhuis tegen de vlakte om de toegang te creëren tot het nieuwe stadhuis dat tegen 2024 verrijst.
 1. Na vroeggeboorte van Achilles willen Ellen en Jurgen hun klanten bedanken voor steun en begrip: “Naar aanleiding van zijn eerste verjaardag geven wij 500.000 euro weg”
  PREMIUM
  Roeselare

  Na vroegge­boor­te van Achilles willen Ellen en Jurgen hun klanten bedanken voor steun en begrip: “Naar aanleiding van zijn eerste verjaardag geven wij 500.000 euro weg”

  17 december wordt een bijzondere dag voor Ellen Denoo en Jurgen Vanbiervliet, zaakvoerders van het Roeselaarse Kapsalon Chic. Die dag wordt hun oudste zoon Arthur 7, terwijl het dan ook exact één jaar geleden is dat de kleine Achilles op amper 24 weken werd geboren. Die dubbele verjaardag willen Ellen en Jurgen nu aangrijpen om hun klanten te bedanken voor alle steun en begrip via een bijzondere actie. “We verdelen 1.000 verjaardagskaarten die elk 500 euro waard zijn”, zegt het koppel.
 2. Verkeershinder aan Kop van de Vaart door vernieuwing waterleidingen
  Roeselare

  Verkeers­hin­der aan Kop van de Vaart door vernieu­wing waterlei­din­gen

  De Watergroep start deze week met het vernieuwen van waterleidingen in de omgeving van de Kop van de Vaart. Deze werken zullen wellicht tot 23 december duren. Er wordt gewerkt aan het voetpad, de berm en de parkeerstrook maar toch is er sprake van verkeershinder. Om die te beperken wordt er in fases gewerkt. In eerste instantie wordt er gewerkt in de Kaaistraat waar er een nieuwe doorsteek gemaakt moet worden. Hierdoor geldt er in de Kaaistraat eenrichtingsverkeer richting de rotonde. Moet je richting Mandellaan? Dan dien je om te rijden via de Koning Albert I-Laan, de Veldstraat en de Trakelweg. Aansluitend concentreren de werken zich in de zone tussen de Vaartstraat en de Jules Lagaelaan. Tijdens deze fase is er enkel sprake van een beperkt parkeerverbod. Als laatste wordt de zone vanaf de Kaaistraat tot in de Trakelweg onder handen genomen. Ook hier is enkel sprake van een parkeerverbod in de werkzone. Tijdens de werken blijft de ondergrondse parking Ooststraat-Station altijd vlot bereikbaar.
 1. Günther nadert ontknoping van twaalf werken voor het goede doel: “Nog drie te gaan, met benefietshow als apotheose”
  PREMIUM
  Izegem

  Günther nadert ontknoping van twaalf werken voor het goede doel: “Nog drie te gaan, met benefiet­show als apotheose”

  In amper negen maand tijd is Günther Couckhuyt er in geslaagd om al negen van zijn twaalf werken voor het goede doel af te werken. Van vijf dagen bushcraften in de Schotse natuur tot honderd kilometer wandelen en tien kilometer zwemmen. De komende twee weken wil hij nog drie opdrachten ten voordele van Het Ventiel tot een goed eind brengen, met als orgelpunt een comedyshow in De Leest.