Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © REUTERS

Volgende iPhone mogelijk fors duurder door chiptekort

Apple-fans opgelet: het merk zal in 2022 zijn prijzen mogelijk fors verhogen. Dat schrijft de nieuwssite Nikkei Asia. Oorzaak is het chiptekort dat maar blijft aanhouden. 

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Auto’s, bouwmaterialen, elektronica: corona zorgt voor lange wachttijden én hogere prijzen. Check hier hoelang en hoe duur
  PREMIUM

  Auto’s, bouwmateri­a­len, elektroni­ca: corona zorgt voor lange wachttij­den én hogere prijzen. Check hier hoelang en hoe duur

  Heeft uw koffiezet het begeven en zoekt u een vervanger? Weken wachten. Of wat dacht u van een nieuwe auto? Pas op te halen in maart 2022. Een Playstation 5 om de tijd te doden dan maar? Levertijd simpelweg ongekend. De vaccinatiecampagne mag dan wel opschieten, de economische naweeën van de pandemie zullen we nog jaren voelen. En dat heeft ook z’n effect op de prijzen. Een overzicht.
 1. Face ID op iPhone 13 werkt niet meer bij onofficiële schermvervanging

  Face ID op iPhone 13 werkt niet meer bij onoffi­ciële schermver­van­ging

  Als het scherm van een iPhone 13 wordt vervangen door een derde partij die geen officiële bevoegdheid heeft van Apple, dan werkt de Face ID niet meer. Dat concludeert YouTuber Phone Repair Guru na eigen experimenten en wordt aan Tweakers bevestigd door iFixit, een bekende doe-het-zelf reparatiewebsite rond technologie. De stap bemoeilijkt reparaties van iPhone 13, omdat de gezichtsscanner voor veel mensen een belangrijke functie van een iPhone is.

iHLN