Elon Musk
Volledig scherm
Elon Musk © AFP

Musk noemt provisie voor Apple in App Store “internetbelasting”

Elon Musk heeft partij gekozen tegen Apple in de kwestie rond de provisie die dat techbedrijf eist van softwaremakers die hun apps aanbieden in de App Store. Apple is daarover in een juridische strijd verwikkeld met Epic Games, het bedrijf achter schietspel Fortnite, en de Tesla-topman geeft Epic in een tweet gelijk. Volgens Musk is die provisie "feitelijk een wereldwijde internetbelasting".

7 reacties

 • Jozef Vermeulen

  11 maanden geleden
  Musk was met Paypal de uitvinder van de internettaks.
 • Merel Depauw

  1 jaar geleden
  Moet elke tweet van deze man een artikel worden?
 • Etienne De Bondt

  1 jaar geleden
  Een man om in het oog te houden, als ge door één tweet de koers van de bitcoin kunt bepalen en een trein commerciële satellieten in de ruimte moogt schieten, als ge jaren auto's kunt bouwen zonder één cent winst te maken en toch bij de rijkste mensen te zijn, is er een reukje aan.
 • Calvin Stock

  1 jaar geleden
  Dit is toch diezelfde kerel dat Dogecoin 'promoot'? Wordt wel interessant dan want als Elon Epic gelijkstelt dan moet volgens diezelfde logica ook de software van Tasla-auto's opengesteld worden zodat ik bv. ook apps kan aanbieden. Een app die bv. de autopilot voor 5 euro activeert :evil:
 • Steve Wildemeersch

  1 jaar geleden
  Musk denk de goeroe te zijn van zowat alles maar blijkt dat hij bitter weinig kaas heeft gegeten van financiën… Gelukkig heeft hij goede ideeën waar hij zijn kapitaal mee opbouwt… Maar aub laat hem zich daar dan ook enkel mee bezighouden;)