Elon Musk.
Volledig scherm
Elon Musk. © AP

Musk: “Ik nam contact op met Tim Cook voor overname van Tesla door Apple”

Tesla-topman en -oprichter Elon Musk heeft op Twitter gesteld dat hij zijn bedrijf enkele jaren geleden voor 60 miljard dollar (bijna 50 miljard euro), een tiende van de huidige waarde, wilde verkopen aan Apple. Apple-topman Tim Cook weigerde toen echter een afspraak in te plannen, aldus Musk. Het is niet voor het eerst dat de Tesla-topman markante uitspraken doet op Twitter.

5 reacties

 • An Vanden Bossche

  2 jaar geleden
  Eerder iets voor microsoft. Dan kunnen ze de auto's automatisch afdaten en incompatibel maken met allerlei software zodat je een nieuwe moet kopen.
 • Lisette Theunis

  2 jaar geleden
  Misschien krijgt hij het tegen dan wel gratis aangeboden..
 • Roger De Volder

  2 jaar geleden
  Zie niet echt meerwaarde in dat Apple Tesla zou kopen (en Tim dus ook niet), en het is niet dat omdat je aandeel nu 10 keer meer waard is dat je de ander er op moet wijzen dat het een gemiste kans was, morgen kan het ook zomaar terug 1/10 waard zijn, beurs is zelfden correct in waarde bepaling. Als de steun maatregelen in de US warden goedgekeurd, gaan er miljarden naar de beurs zien vloeien en gaan de aandelen nog eens 20% stijgen ... is het bedrijf plots meer waard? nee natuurlijk niet.
 • Ronald Van Roy

  2 jaar geleden
  Gelukkig maar of de auto beslist wanneer we waar naartoe rijden.
 • Kristine Delacourt

  2 jaar geleden
  Er is te veel macht in handen van enkele veel te grote multinationals.