Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © AP

Apple schikt voor 30 miljoen na jarenlange rechtszaak voor checken tassen winkelmedewerkers

Apple moet 30,5 miljoen dollar (ongeveer 30 miljoen euro) betalen in een schikking aan zo’n 15.000 winkelmedewerkers van verschillende Amerikaanse Apple Stores. Dat heeft een rechter in California beslist, meldt Reuters. De Apple Store-medewerkers hadden Apple aangeklaagd omdat ze hen tekort zouden hebben gedaan door hen niet te betalen voor de tijd die zij hebben besteed aan veiligheidscontroles na hun diensten. De zaak duurde bijna tien jaar.

 1. Geen iOS 16 voor iPhone 6s, 7 en SE, verstuurde berichten bewerken en nieuwe MacBook Air: dit onthouden we van WWDC 2022

  Verstuurde berichten bewerken en hartslagzo­nes meten: deze updates komen (niet) naar je Ap­ple-toestellen

  Dit najaar krijgen Apple-toestellen weer eens een resem nieuwigheden. Tijdens de Keynote van het Worldwide Developer Conference (WWDC) 2022 stelde het bedrijf iOS 16 voor, met onder andere het nieuwe vergrendelscherm voor iPhones. Daarnaast zullen Apple Watches meer kunnen op sportief vlak, wordt de iPad nog wat meer laptop en is er een nieuwe MacBook Air, die gebruik zal maken van het nieuwe macOS Ventura. Dit jaar zullen echt een aantal iPhones, Apple Watches en Macs géén update krijgen. Alle belangrijke aankondigingen hebben we in dit stuk voor je samengevat.
 2. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.