Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Apple lanceert iPhone met 5G, maar heeft het nut om nu al zo'n toestel te kopen in België? Onze techspecialist legt uit

Dinsdag lanceerde Apple de iPhone 12, 12 Pro (Max) en 12 Mini. Vier nieuwe toestellen met één grote gemeenschappelijke factor: 5G. Smartphonefabrikanten lijken klaar te zijn voor het nieuwe en vooral snellere mobiele internet, maar is België dat ook? “Wanneer 5G er effectief bij ons komt, is koffiedik kijken omdat de deelstaten het niet eens raken over wie hoeveel geld krijgt van de opbrengsten”, aldus onze techspecialist. Is het dan wel een goed idee om al te investeren in een smartphone met 5G? En is het überhaupt belangrijk om over te schakelen?

8 reacties

 • Bernard Dieryck

  11 maanden geleden
  An De Loof : U ben volledig naast de kwestie. 3 en 4G zijn en is bewezen zeer lichtjes beschadigend tegenover bepaalde stoffen en meestal niet menselijk Snelheid 5G heeft helemaalniets te maken met beschadiging. Groen cafe praat!! Mag gerust geinstalleerd worden, hetgeen dat zij nu doen maar wij lopen achter op ons buurlanden door belachelijke negatieve argumentatie van bepaalde regios!!
 • bob jansens

  11 maanden geleden
  aan an deloof, er is in de 3500 MHz-band een deel van het spectrum vrijgemaakt voor 5G, maar 5G kan evengoed werken op 800MHz(4G), 900MHz(2G, maar ook 3G), 1800MHz(2G), 2100 Hz (3G) zelfs 2400 MHz(WiFi)en 5100 MHz (WiFi) of op andere stukken vrij spectrum. Het is net deze grote variatie aan verschillende frequentiebanden die maken dat je als consument niet te vroeg een toestel moet kopen, want wat heb je aan een toestel dat de frequenties die jouw provider gekozen heeft niet ondersteunt? 
 • Peter Lysens

  11 maanden geleden
  5g? Lol geef me 2g en ik ben al blij, ons land zit vol met dekkingsgaten die nooit aangepakt worden. Kast zal er niet genoeg voor rinkelen....
 • Sjonny Martero

  11 maanden geleden
  Geen 5G omdat de deelstaten niet overeenkomen. Dit België gaat achteruit in plaats van vooruit. Weer een bewijs dat het onbestuurbaar is met dit overheidssysteem. Benauwlijk dat iedereen ons voorbij steekt.
 • Jeroen Carrein

  11 maanden geleden
  Altijd mooi om lezen: “niet bewezen dat het schadelijk is”, Maar misschien moeten ze het omdraaien. “Nog steeds niet bewezen dat het onschadelijk is”

iHLN