AFP
Volledig scherm
© AFP

Apple belooft fotoscan alleen te gebruiken voor opsporen kindermisbruik

Apple belooft om de vorige week aangekondigde functie voor het scannen van foto’s op apparaten van gebruikers alleen te gebruiken voor het opsporen van bekend materiaal van kindermisbruik. Als overheden andere dingen willen opsporen, zal Apple dat weigeren.

14 reacties

 • Wesley Kenis

  2 maanden geleden
  De titel begint am not en leugen "Apple belooft"...ja dat deden facebook, Google en vele anderen ook, hoe noemd dat ook alweer brinannie analytical of zoiets...iemand nog iets van gehoord????
 • johanneke li

  2 maanden geleden
  tussen wat ze beloven en wat ze in het echt doen is een wereld van verschil! er is toch niemand die dat kan/mag controleren of ze woord houden! ze zullen met plezier die foto's scannen om u allerlei producten gericht te kunnen aansmeren! er is genoeg privacy-data dat via foto's kan bekomen worden. wie neemt er al eens niet een foto van een formulier om door te sturen, vb voor belastingen en dergelijke. dus met deze functie kan apple al uw gegevens in zulke foto's gewoon bekijken en misbruiken!
 • John Stahl

  2 maanden geleden
  China is een grote markt voor Apple. Als de Chinezen Apple onder druk zetten om hun produkten te weren indien ze hun technologie niet vrijgeven voor ander gebruik(misbruik) zou dit wel snel kunnen veranderen. Google heeft ook onder druk van China een aangepaste versie van hun zoekmachine op de markt moeten brengen die censuur en wellicht tracking voor de Chinese overheid mogelijk maakte. Uiteindelijk hebben ze zich van die markt teruggetrokken.
 • jurgen vergaelen

  2 maanden geleden
  Sprookjes en fabels bestaan écht. Met het klimaat gaat het prima, er is geen honger in de wereld, politiek is synoniem voor onbaatzuchtig dienstbetoon en Apple dat iets belooft.
 • Eric Brocatus

  2 maanden geleden
  Alles wat gebruikt kan worden, kan en zal ook misbruikt worden.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Face ID op iPhone 13 werkt niet meer bij onofficiële schermvervanging

  Face ID op iPhone 13 werkt niet meer bij onoffi­ciële schermver­van­ging

  Als het scherm van een iPhone 13 wordt vervangen door een derde partij die geen officiële bevoegdheid heeft van Apple, dan werkt de Face ID niet meer. Dat concludeert YouTuber Phone Repair Guru na eigen experimenten en wordt aan Tweakers bevestigd door iFixit, een bekende doe-het-zelf reparatiewebsite rond technologie. De stap bemoeilijkt reparaties van iPhone 13, omdat de gezichtsscanner voor veel mensen een belangrijke functie van een iPhone is.

iHLN