De woning in Vichte.
Volledig scherm
De woning in Vichte. © RV

Woning voor opvang asielzoekers van sociaal huis bekogeld met appelen en tomaten

In Vichte (Anzegem) is afgelopen weekend een woning van het Sociaal Huis waar asielzoekers opgevangen worden met appelen en tomaten bekogeld. Gemeenteraadslid Jeremie Vaneeckhout (Inzet) plaatste een video op zijn Facebookpagina en veroordeelt dergelijke praktijken.

31 reacties

 • carine debosscher

  2 jaar geleden
  Alexi kan al een woordje nederlands namelijk crapuul, daar moeten wij voor betalen om ons te laten uitschelden. O dierbaar België.
 • Alexi Sikova

  2 jaar geleden
  het vlaamse crapuul toont zich weer aan zijn mooiste kant
 • Freddy Valcke

  2 jaar geleden
  De politiek heeft gekozen oor een cordon sanitaire, een groot deel van de kiezers verbannen en de discussie uitgesloten. Met politieke stromingen gaat men is discussie maar sluit men niet uit. Het resultaat is een toenemende polarisatie.
 • Roland Peeters

  2 jaar geleden
  Als je reeds jaren door eigen politiekers bestempeld wordt als racist,onverdraagzame,enz.gaan de mensen zich zo gaan gedragen.Als je reeds jaren ziet dat een andere cultuur op de eerste plaats gezet en gepamperd wordt gaan mensen zich zo gaan gedragen.Leg de schuld dus niet bij de mensen!
 • Maurice Keukelaers

  2 jaar geleden
  Er is klacht ingediend voor de "beschadiging" aan het gebouw. Is dat niet olie op het vuur kappen ? Is dat spreken met de mensen ? Begrijpelijk dat de mensen stilaan in opstand komen.
 1. Bewoners assistentiewoningen slaan aan het tuinieren, samen met de kinderen van de basisschool vlakbij
  anzegem

  Bewoners assisten­tie­wo­nin­gen slaan aan het tuinieren, samen met de kinderen van de basis­school vlakbij

  De gemeente Anzegem, het Sociaal Huis, De Vrije Basisschool De Blokkentoren en Logo Leieland lanceren het project ‘De Lochting’, met steun van de Koning Boudewijnstichting. Er staan een zestal verhoogde moestuinbakken opgesteld aan de assistentiewoningen op de Heirweg in Anzegem. Bewoners krijgen er, samen met lagere schoolkinderen, de kans om zaadjes te planten om er later de vruchten van te oogsten.
 2. Klimaatfestival, PK surplacen en kunstgalerijen: dit zijn onze tips voor het weekend in het zuiden van West-Vlaanderen
  PREMIUM
  ZUID-WEST-VLAANDEREN

  Klimaatfes­ti­val, PK surplacen en kunstgale­rij­en: dit zijn onze tips voor het weekend in het zuiden van West-Vlaanderen

  Nog geen plannen voor het weekend van 21 en 22 mei? Geen probleem, want met deze tips vind je zeker een goede reden om er samen met je vrienden, familie of gezin op uit te trekken. Onze redactie verzamelde een divers aanbod aan activiteiten. Lees snel verder en ontdek wat de regio te bieden heeft. En dat is alvast heel wat. Op verschillende locaties zijn er alvast de Vlaamse Archeologiedagen
 3. Vrienden houden muziektreffen om jong gezin van vijf na brand aan nieuw huis te helpen: “We staan er niet alleen voor, de steun is overweldigend”
  PREMIUM
  Kortrijk/Bellegem

  Vrienden houden muziektref­fen om jong gezin van vijf na brand aan nieuw huis te helpen: “We staan er niet alleen voor, de steun is overweldi­gend”

  Bijna drie maanden nadat Peter Eeckhout, Debbie Neirijnck en hun drie kinderen hun ecologische woning in Bellegem in vlammen zagen opgaan, klaart de hemel steeds meer op, met dank aan tal van initiatieven om hen weer op weg te helpen. Vrienden houden vandaag zaterdag 21 mei een muziektreffen voor het gezin, aan biercafé Gainsbar op de Vlasmarkt in Kortrijk. “Mede door alle hulp hopen we binnen twee jaar een nieuw huis te hebben”, vertelt Peter ‘Keide’ Eeckhout.