Om de verlichting te kunnen doven zijn er eerst nog aanpassingen nodig in de cabines en die zullen stapsgewijs worden aangepakt
Volledig scherm
Om de verlichting te kunnen doven zijn er eerst nog aanpassingen nodig in de cabines en die zullen stapsgewijs worden aangepakt © Vertommen

Werken gestart om openbare verlichting te kunnen doven

anzegemIn Anzegem zijn de werken gestart om de openbare verlichting te kunnen doven.

  1. Harten troef! Onze reporter laat zich klaarstomen voor WK manillen en raakt nét niet van de kaart: “‘Rechts’ of ‘averechts’ spelen? Ik hoor het donderen in Keulen”
    PREMIUM
    Deerlijk

    Harten troef! Onze reporter laat zich klaarsto­men voor WK manillen en raakt nét niet van de kaart: “‘Rechts’ of ‘averechts’ spelen? Ik hoor het donderen in Keulen”

    Heel Vlaanderen speelt wel af en toe een potje manillen. Maar wie zich op 18 februari in het West-Vlaamse Deerlijk tot wereldkampioen in dit kaartspel wil kronen, heeft heel wat méér nodig dan alleen wat basiskennis. Onze reporter doet een gooi naar de felbegeerde wereldtitel. Ter voorbereiding trok naar een volkse kaarting, mét groentenbokalen als inzet, om er van doorwinterde manillers de kneepjes te leren. “Als je maat troef heeft gemaakt, kom je áltijd je troef uit... tenzij je een renong hebt.”