De familie Vandermarliere, met vlnr. Frederik, Katrien, moeder Thérèse, vader Guido en Sofie.
Volledig scherm
De familie Vandermarliere, met vlnr. Frederik, Katrien, moeder Thérèse, vader Guido en Sofie. © Michel Wiegandt

Topondernemer Guido Vandermarliere verliest echtgenote Thérèse (77)

TIEGEMIn haar woning in Tiegem is Thérèse Malysse (77) overleden. Ze was de echtgenote van ondernemer Guido Vandermarliere. De familie is onder meer bekend van sigarenfabriek J. Cortès en koekjesproducent Jules Destrooper. 

 1. Waakzaamheid rond stijgende coronacijfers in Zuid-West-Vlaanderen
  Zuid-West-Vlaanderen

  Waakzaam­heid rond stijgende coronacij­fers in Zuid-West-Vlaanderen

  De coronacijfers zitten in Zuid-West-Vlaanderen na een lange stabiele periode op een aanvaardbaar niveau weer in een stijgende lijn. Er waren tijdens de week van woensdag 6 tot en met dinsdag 12 oktober 395 positieve gevallen. Dat zijn er 205 (+107 procent) meer dan tijdens de week van woensdag 29 september tot en met dinsdag 5 oktober. “We zien in zeven dagen een verdubbeling”, zegt voorzitter Philippe De Coene (Vooruit) van de welzijnsintercommunale W13.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.