Je kan niet naast reus Ventie Spoelies kijken
Volledig scherm
Je kan niet naast reus Ventie Spoelies kijken © Henk Deleu

Reus Ventie Spoelies roept Vichtse scholieren op: “Zorg dat je zichtbaar bent in het verkeer”

VichteReus Ventie Spoelies staat sinds zondagmiddag met een fluolint over de borst in hartje Vichte. Met een duidelijke boodschap voor zwakke weggebruikers: “Zorg dat je zichtbaar bent in het verkeer en hou altijd rekening met elkaar.”

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Kortrijk scoort met permanente terrassen: “Met voorsprong meest terrasvriendelijke stad van Vlaanderen”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Kortrijk scoort met permanente terrassen: “Met voorsprong meest terras­vrien­de­lij­ke stad van Vlaanderen”

  De stad Gent bekijkt nu welke uitgebreide terrassen permanent kunnen blijven staan, maar Kortrijk besliste eind 2020 al om uitgebreide terrasjes in openlucht permanent toe te staan. En dat legt de horeca geen windeieren. “Het loopt storm voor onze nieuwe Terrassengids XXL. Er zijn er al tweeduizend uitgedeeld. Er zijn ook geen klachten van omwonenden. We zijn met zekerheid de meest terrasvriendelijke stad van Vlaanderen”, meent schepen Arne Vandendriessche.
 3. Kunstenaar Johan Tahon (55) blij verrast met bezoek van koning Filip: “Wat een eer dat hij puur voor de tentoonstelling naar Oudenaarde komt”
  PREMIUM
  Oudenaarde/Zwalm

  Kunstenaar Johan Tahon (55) blij verrast met bezoek van koning Filip: “Wat een eer dat hij puur voor de tentoon­stel­ling naar Oudenaarde komt”

  Kunstenaar Johan Tahon (55) reageert uitermate blij op het nieuws dat koning Filip volgende week dinsdag naar Oudenaarde komt om in het MOU museum de tentoonstelling “Universus” te bezoeken. “Ik ga hem zeker ook eens meenemen naar de kleine Markt om het beeld Universus te tonen, dat zijn broer prins Laurent in 1999 heeft ingehuldigd”, reageert de kunstenaar. De tentoonstelling in het MOU wordt wegens groot succes ook verlengd.
 1. Hogeschool Vives snelt richting 10.300 studenten in Kortrijk, viroloog Steven Van Gucht krijgt Aureus prijs
  Kortrijk

  Hogeschool Vives snelt richting 10.300 studenten in Kortrijk, viroloog Steven Van Gucht krijgt Aureus prijs

  Hogeschool Vives stevent net als hogeschool Howest op een nieuw record af, met de start van het nieuwe academiejaar. “Er komen nog veel inschrijvingen bij, we vermoeden dat het er 10.300 zullen zijn op de campus op Hoog Kortrijk”, zegt woordvoerder Frank Devos. Elk jaar reikt Vives aan het begin van een nieuw academiejaar de Aureus prijs uit aan een verdienstelijke Vlaming. Die gaat naar viroloog Steven Van Gucht. Hij was bij de uitbraak van corona in 2020 interfederaal woordvoerder van het Nationaal Crisiscentrum.
 2. “Snelheidsduivels teisteren fietsstraten”: stad belooft ook in Heule politiecontroles
  Heule

  “Snelheids­dui­vels teisteren fietsstra­ten”: stad belooft ook in Heule politiecon­tro­les

  Het gerucht dat de fietszone in het centrum van Heule wordt uitgebreid, klopt niet. Het ging wel degelijk om een stoot van Heule naar aanleiding van de Tinekesfeesten. Wél zeker is dat de regels in de huidige fietszone massaal genegeerd worden. “Auto’s scheuren er door de straten en halen fietsers in”, waarschuwde CD&V-gemeenteraadslid Mia Cattebeke op de raad. “We zijn op de hoogte, de politie zal ook in Heule controleren”, reageerde schepen van Mobiliteit Axel Weydts (Vooruit). Wie de regels niet respecteert en door de politie betrapt wordt, krijgt een boete van 58 euro.